Mansur Yavaş: “Atacakları çamur hep ellerine bulaşıyor”

Mansur Yavaş: “Atacakları çamur hep ellerine bulaşıyor”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, AKP’nin adayı Özhaseki ile ilgili "Ne diyeyim sürekli çamur atmaya çalışıyorlar; ama, atacakları çamur hep ellerine bulaşıyor. Bize o çamurlar bulaşmaz, bizim nereden geldiğimiz belli” dedi.

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ortak adayı Mansur Yavaş, AKP’nin adayı Mehmet Özhaseki’nin, sosyal medyada ortaya çıkan ‘gerilla sözleri ile ilgili konuştu. Yavaş, "Ne diyeyim sürekli çamur atmaya çalışıyorlar; ama, atacakları çamur hep ellerine bulaşıyor. Bize o çamurlar bulaşmaz, bizim nereden geldiğimiz belli” şeklinde konuştu. Seçim çalışmaları kapsamında Çakırlar Mahallesi'nde taksi durağını ziyaret eden Yavaş, gazetecilere yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Ne diyeyim sürekli çamur atmaya çalışıyorlar; ama, atacakları çamur hep ellerine bulaşıyor. Bize o çamurlar bulaşmaz, bizim nereden geldiğimiz belli. Kirli siyasetten vazgeçmelerini bir daha tavsiye ediyorum. Çünkü ben üçüncü defa adayım, daha rakiple ilgili hiçbir şey bahsetmedim. Kirli siyasete girecek olduktan sonra malzeme çok; ama bunlarla Türkiye’nin uğraşacak zamanı yok, artık temiz siyaset ve iş yapacak insanların iş başına gelip, herkesin Ankara için yapacaklarını anlatmasında yarar var. Tekrar ikaz ediyorum bu kirli siyaseti bıraksınlar. Çok güzel örnekleri var Ankara’da. Yenimahalle Belediyesi AK Parti’den CHP’ye geçmiştir. Kaç işçi çıkarıldı veya onların söylediği kaç terörist işçi işe alındı? Bunlar ayıp şeyler, siz ülkenin yarısını terörist olarak ilan edemezsiniz. Ankaralı da bunun farkında, burada gördüğünüz herkes belki bana oy verecek; ama bu insanların vatanseverliğinden kim şüphe edebilir? Onun için bunlar yanlış ve incitici söylemler."

'ÇOK POT KIRIYOR'

Yavaş, rakibi Özhaseki’nin "Sabah evinize süt bırakacağım, akşam çay dağıtacağım diyorsanız yazık ederseniz bu şehre" sözleriyle ilgili de "Çok pot kırıyor. Çayı biz dağıtmıyoruz, Sayın Cumhurbaşkanı dağıtıyor, ne demek istiyor ben anlamıyorum. Süt dağıtmayı değil de ben üreticiyi Eskişehir'de, İzmir'de olduğu gibi üreticiyi güçlendirip, onların hayvancılık yapması için yardım edip, para kazanmasını sağlamak için sütlerini belediye olarak alıp, okullara dağıtabiliriz. Bunları proje olarak görmüyor olabilir; ama bence gıda güvenliği, çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi en büyük projedir" dedi.

İlgili Haberler