Mansur Yavaş: “Siz hükümet olmadan hiçbir şey yapamazsınız”

Mansur Yavaş: “Siz hükümet olmadan hiçbir şey yapamazsınız”
Ankara Büykşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş “Derler ki bizim arkamızda hükümet var, siz hükümet olmadan hiçbir şey yapamazsınız. 17 yıldır hükümetimiz var, 17 yıldır da aynı partiden bir başkan var” dedi.

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ortak adayı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı muhtarlar buluşmasında konuştu. Ankara'nın AKP'li  belediye başkanlara ulaşım projeleri üzerinden yüklenen Yavaş, Metroyu gelişmiş ülkeler 120 yıl önce yaptı. Bizde hala düzgün bir metro yok. Derler ki bizim arkamızda hükümet var, siz hükümet olmadan hiçbir şey yapamazsınız. 17 yıldır hükümetimiz var, 17 yıldır da aynı partiden bir başkan var. Eğer hükümetle olsaydı bu işler ulaşım, nefes alacak alanlar, içilebilir su gibi en temel sorunlar çözülürdü” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş, muhtarlara yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Muhtarın söz sahibi olmasını istiyoruz, muhtara sorulmadan bir iş yapılmasın istiyoruz.

Merkez kuracağız. Bu merkezimize müracaat yaptığınızda sonuçlarını takip edebileceksiniz. Ankara'da en büyük sorunun ulaşım, trafik, işsizlik ve ekonomi olduğunu gördük. Projelerimizi ele alırken öncelikli olarak Ankara'nın ekonomisini nasıl canlandırırız buna baktık. 'Projesi yok' diyorlar, proje kitapçığını dağıttık. Yıllardır Ankaralının paralarını boşa, çılgın projelerine harcadıkları için sosyal projeleri, Ankara ekonomisi canlandırma projelerini proje olarak görmüyorlar

Salon toplantıları ile halkın nabzı ölçülmez. Ben rakibime söyledim korumalarınızdan sıyrılıp halkı dinleyin dedim, yapamadı. Salon toplantıları da önce aramalar, yüksek güvenlik önlemleri altında yapıyor. Mansur Yavaş ile ekran karşısına çıkar mısınız diyor, sormam lazım diyor. O zaman siz belediye başkanlığını nasıl yapacaksınız

Rakibimiz televizyonlarda bütün projeleri yaptım diyor. Şehri Derya diye bir projesi var, yapmamış. Central Park yapacağım diyor o da yok. Bir diğer projesi de Kızılırmak'ı şehir içinde n geçireceğim diyor Kızılırmak razı olmamış herhalde onu da yapamamış.

Ankara'da ilk işimiz fuar alanını yapmak olacak. Ankara'daki sanayicimiz, üreticimiz mallarını sergileyecek ki yurtdışında satabilecek. Organize sanayi bölgelerini destekleyeceğiz, yenilerinin kurulmasını sağlayacağız.

Turizmi teşvik edeceğiz, termal sağlık projesi bir yıl içinde hayata geçirilebilecek bir proje. Ulus Kent Tarihi, Anıtkabir'e gelenleri bir gün konaklatma projesi gibi projelerimiz var.

Kızılırmak projesi boşa çıktı biliyorsunuz. 1 milyar dolarlık yatırım var boşa gitmesin diye Gölbaşı-Bala arasında bu suyu sulu tarımda kullanacağız. En az 200 dönümlük bir alanda kullanılabilecek.

Üreticilerimize buradan ciddi bir katkı sunacağız. 5 milyar gibi bir katkı bekliyoruz. Bu gelir önce çiftçimize sonra Ankara'ya kazandıracak.

Ankara'nın suyu Türkiye'nin en pahalı suyu idi. Köylerdeki su paralarını sembolik ücretlerle vereceğiz. Zaten bizim oralarda bir hakkımız yoktu. Köylünün hepsine güneş enerjisi takacağız, tarım için kullanılan elektrik için para ödemeyeceksiniz. Sizlere sera desteği vereceğiz, sözleşmeli üreticilik yoluyla çiçeklerimizi sizden satın alacağız. Ankara Büyükşehir 500 trilyon ödeyerek ağaçlarını dışardan alıyordu. Sayın Mustafa Tuna bunu kaldırdı, İzmir'den aldırdı. Biz şimdi Ankara çevresine fide, fidan dağıtarak sizlerden temin edeceğiz. Biz Hans'ı değil Ankara'nın Ahmet'ini zengin etmek istiyoruz

Ankara'da hayvancılığı teşvik edeceğiz. Tesisler kuracağız, sütü üreticimizden temin edeceğiz. Çocuklarımıza dağıtacağız, halk ekmek büfelerinde satılmasını sağlayacağız. Asıl proje budur

Köy yollarının hepsinde sorun var, tankerle su taşınan köyler var.

Metroyu gelişmiş ülkeler 120 yıl önce yaptı. Bizde hala düzgün bir metro yok. Derler ki bizim arkamızda hükümet var, siz hükümet olmadan hiçbir şey yapamazsınız. 17 yıldır hükümetimiz var, 17 yıldır da aynı partiden bir başkan var. Eğer hükümetle olsaydı bu işler ulaşım, nefes alacak alanlar, içilebilir su gibi en temel sorunlar çözülürdü. Muhalefet partisinden olan Eskişehir'in nasıl yönetildiği ortada. Ben de görev yaptığımda muhaliftim yaptıklarım ortada. Demek ki hükümetle olmuyor hizmet.

Benim maaşım da, dökülen asfaltın da parası halkın cebinden çıkıyor. Artık milletin karnı bu çılgın projelere doydu. Anka Park gibi, kaleler gibi projelerin yarattığı yıkım görüldü. Biz televizyonlarda anlattık hafriyat gelirleri, bilboardları aktaracağız dedik. Mustafa Tuna geldi hafriyat gelirlerini aktardı belediyeye aktı. Bizim seçim için bilboardlara verdiğimiz para duysanız aklınız şaşar. Tabi rakibimiz bizim kampanya boyunca harcadığımız para bir günde harcıyor. Biz bu kriz zamanında bunu da doğru bulmuyoruz.”