"Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olmasını istiyoruz"

"Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olmasını istiyoruz"
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te bütçe maratonu önce katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkkan, Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olmasını istediklerini söyledi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de 12 gün sürecek olan Bütçe Komisyonu görüşmeleri öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk’ün canlı yayınına katılan Türkkan, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin, Mansur Yavaş'ı kendi adayları olarak görmek istediklerini söyledi. Aday belirleme çalışmalarını Çarşamba gününe kadar tamamlamak isteklerini ifade eden Türkkan, Çarşamba günü kamuoyuna gerekli açıklamaları yapmak istediklerini de bildirdi.

“Bütçe, Meclis’in en çok önem verdiği oturumlardan bir tanesidir. Bu Meclis açıldığından beri böyledir” diyen Türkkan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Meclis görüşmelerinin başlamasının hemen ardından bir tüzük değişikliği yaptık. O tüzük değişikliğinde mesafe kat ettikçe, bazı boşluklar ortaya çıkıyor. Bu boşlukların verdiği bazı handikaplar var. Ama Meclis’i sıkıntıya sokacak sıkıntılar değil bunlar. Bunların varlığını kabul etti hem Sayın Binali Yıldırım hem de arkadaşlar. Ama bu bütçenin önemli bir göstergesi şu: Bütçe, Meclis’in en çok önem verdiği oturumlardan bir tanesidir. Bu Meclis açıldığından beri böyledir. Bütün genel başkanlar gelir, bütçeyi sunuş konuşması yapar. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Milletvekili olmadığı için böyle bir hakka sahip değil. Ama bugün baktım çoğunluk partisi olan ve küçük ortağının genel başkanları Meclis’te konuşma almamışlardır. Bizim başından beri iddia ettiğimiz bir konu var. Meclis çok daha fazla etkin hale getiriliyor dense dahi yeni sistemde Meclis ciddi ciddi tard (itibarsızlaştırma) ediliyor. Meclis önemsizleştiriliyor, itibarsızlaştırılıyor. Bugün geldiğimiz nokta da bunun tezahürü. Bütçede konuşmaya uygun görmeyen Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Meclis’in itibarsızlaştırılma konusuna da katkı sunuyorlar. O yüzden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da bu hassasiyetinden dolayı da kutluyorum.”

“SALI AKŞAMINA KADAR…”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin soruyu da cevaplayan Lütfü Türkkan, “Gece yarısı ziyaretleri dediğiniz mesele şu: Biz Salı günü akşamına kadar bu konuların bitirilmesini ve Çarşamba günü de bu konuda kamuoyuna açıklama yapılması arzusundayız” ifadelerini kullandı.

Türkkan sözlerine şöyle devam etti:

“Ben arkadan dolanmaların millet nezdinde itibar kaydetmediğini düşünüyorum. Bülent Kuşoğlu o partinin Genel Başkan Yardımcısı niye istifa etsin? Niye bizden aday olsun yani buna gerek var mı? Ahmet Davutoğlu- Kemal Kılıçdaroğlu görüşmelerine benzemesin diye kısa tutmak istedik. Ama Sayın Kılıçdaroğlu’nun yurtdışı ziyaretleri yüzünden görüşmeler uzamak zorunda kaldı. Gece yarısı ziyaretleri dediğiniz mesele şu: Biz Salı günü akşamına kadar bu konuların bitirilmesini ve Çarşamba günü de bu konuda kamuoyuna açıklama yapılması arzusundayız.”

Çarşamba gününe kadar iki lider her an bir araya gelebilir. Günde birkaç defa da gelebilir. Bunu belli kalıplara bağlayamazsınız.