Mansur Yavaş’tan Atatürk düşmanlarını çıldırtan mesaj

Mansur Yavaş’tan Atatürk düşmanlarını çıldırtan mesaj
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu gece 7 bin yılda bir görülen kuyruklu yıldız 'Neowise'ın Ankara semalarında görülebileceğini hatırlattığı paylaşımında Anıtkabir'in görüntüsüne yer vererek "Bu gece kaçıranlar üzülmesin. Biz zaten mevcudiyetimize ışık tutan muhteşem bir yıldıza sahibiz" ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri Uzay ve Havacılık Ajansı (NASA) tarafından Mart ayında keşfedilen ve adını NEOWISE teleskobundan alan C/2020 F3 NEOWI Neowise kuyruklu yıldızı,  22 Temmuz'u 23 Temmuz'a bağlayan gece Ankara semalarından da gözlemlenebileceği belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Neowise'ın Ankara semalarında görülebileceğini hatırlattığı paylaşımında Anıtkabir'in görüntüsüne yer verdi. Başkan Yavaş, yaptığı paylaşımda, "Yaklaşık 6800 yılda bir görülen #Neowise kuyruklu yıldızı, 22 Temmuz’u 23 Temmuz’a bağlayan gece Ankara semalarından da gözlemlenebilecek. Bu gece kaçıranlar üzülmesin. Biz zaten mevcudiyetimize ışık tutan muhteşem bir yıldıza sahibiz" ifadelerini kullandı.

Twitter üzerinden Anıtkabir'in görüntüsüne yer vererek paylaşım yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

''Yaklaşık 6800 yılda bir görülen #Neowise kuyruklu yıldızı, 22 Temmuz’u 23 Temmuz’a bağlayan gece Ankara semalarından da gözlemlenebilecek. Bu gece kaçıranlar üzülmesin. Biz zaten mevcudiyetimize ışık tutan muhteşem bir yıldıza sahibiz.''

man-003.jpg

NEOWİSE KUYRUKLU YILDIZI NEDİR?

Mart ayında NASA tarafından keşfedilen ve bir süredir çıplak gözle görülebilen Neowise kuyruklu yıldızı, Türkiye’nin çeşitli illerinden gözlemlenebiliyor. Çeyrek asır içerisinde Kuzey Yarım Küre'de gözlemlenen en parlak kuyruklu yıldız olan Neowise, ay sonuna kadar parlaklığını kaybetmeden çıplak gözle görülebilecek. Ağustos ayından itibaren ise parlaklığını kaybederek kaybolacak.