Mansur Yavaş'tan ODTÜ hamlesi!

Mansur Yavaş'tan ODTÜ hamlesi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ODTÜ'de yaşanan ağaç katliamının ardından ODTÜ yönetimiyle görüştüğü bildirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Yavaş, belediye olarak yurt inşa edip ODTÜ'ye hibe edebileceklerini söyledi.

ODTÜ’de arazisi içinde yurt yapımı için, bu sabah tepkilere karşın ağaç kesimine başlanan alanın inşaat ruhsatı olmadığı ortaya çıktı.

Sabah yaşananların ardından ABB Başkanı Mansur Yavaş ODTÜ yönetimiyle görüştü.

Yavaş görüşmeye ilişkin Twitter hesabından şunları yazdı:

"Bugün ODTÜ’de yaşananlar üzerine rektör Sayın Mustafa Verşan Kök ile görüştük. Ankaralıları ve tüm kamuoyunu doğru bilgilendirecek ve sorunu çözüme kavuşturacak bir süreci karşılıklı uzlaşma ile sürdüreceğiz. Kamu vicdanını korumak için çabalarımız devam etmektedir."

“AĞAÇLARA KIYMAYIN, YURDU BEN YAPAYIM”

Edinilen bilgiye göre, Yavaş ODTÜ yönetimine bir teklifte bulundu.

Yavaş "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yurt inşa edip ODTÜ'ye hibe edebileceğimizi kendilerine ilettiğimi kamuoyuna duyururum" dedi.

Twitter'den açıklamada bulunan Yavaş'ın açıklamaları şöyle:

"ODTÜ Rektörü Sayın Mustafa Verşan Kök ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede öğrenciler için yurt ihtiyacı doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yurt inşa edip ODTÜ'ye hibe edebileceğimizi kendilerine ilettiğimi kamuoyuna duyururum."

ODTÜ yönetiminin ise bu teklife henüz bir cevap vermediği belirtildi.

İlgili Haberler