Mantı nasıl yapılır? MasterChef All Star ev mantısı tarifi ve malzemeleri neler?

Mantı nasıl yapılır? MasterChef All Star ev mantısı tarifi ve malzemeleri neler?

MasterChef All Star’ın yeni bölümünde şefler kaptanlık oyununda yarışmacılardan mantı yapmalarını istedi ve en iyi mantı yapan mavi takım kaptanı oldu. MasterChef sonrası ev yapımı mantı tarifi merak ediliyor. Peki, mantı nasıl yapılır? MasterChef All Star ev mantısı tarifi ve malzemeleri neler?

MasterChef All Star’ın yayınlanan son bölümünde kaptanlık oyununda mantı yapıldı. En iyi mantı yapan mavi takım kaptanı seçilirken yarışmacılar pek çok mantı çeşidini denedi. MasterChef bölümünden sonra mantı tarifi en çok aranan yemek tariflerinden oldu. Peki, mantı nasıl yapılır? MasterChef All Star ev mantısı tarifi ve malzemeleri neler?

İşte MasterChef All Star mantı tarifi…

vtpd-hero.jpg

MANTI TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELER?

- 1 yumurta

- 1 su bardağı ılık su

- 3 su bardağı un

Mantı içi:

- 200 gr. kıyma

- 1 küçük boy soğan

- Karabiber, Kırmızı pul biber, Tuz

Mantı sosu için:

- Sarımsaklı yoğurt

- 80 gr. tereyağı

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- Nane

85950d46-4502-4f1a-9f28-6b219aff02cd.jpg

MANTI NASIL YAPILIR?

Öncelikle su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın. Çırpma işlemi tamamlandığında üzerine un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı çok yumuşak olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.

Harcı için kullanacağınız soğanı rendeleyin ve kıymaya ekleyin. Kıyma için tuz, pul biber ve karabiber ekleyin. İsteğe göre farklı baharatlar da ilave edilebilir.

Hamuru unlanmış tezgahta açıp küçük küçük kareler kesin. İçlerini kıyma harcı ile doldurun, bohça şeklinde kapatın. Mantıların hepsine aynı işlemi uygulayın. Bu esnada tencerenin içerisine su ve tuz ekleyerek kaynatmaya başlayın. Hazırlanan mantıları kaynayan suda pişirin.

Üzeri için tereyağını eritip salçayı kavurun.

Mantı tenceresine aktarıp 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, nane ve sumak ilave edebilirsiniz.