Halaçoğlu: ABD ve Rusya, Kürdistan için anlaştı

Halaçoğlu: ABD ve Rusya, Kürdistan için anlaştı
MHP’li Halaçoğlu, Rusya krizinin ardından, İngiliz arşivinden aldığı haritayı yeniden paylaştı

Halaçoğlu, “ABD ile Rusya’nın Suriye’de Kürt devleti kurma projesi 100 yıllık. Tarih boyunca dost olmamışlarla yola çıkarsanız başınız ağrır. Bu yeni bir haçlı seferi değil mi?” diye sordu. 

 

Halaçoğlu: ABD ve Rusya, Kürdistan için anlaştı

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Rus uçağının düşürülmesinin ardından dikkat çeken bir haritayı yeniden gündeme taşıdı. İngiliz arşivinden aldığını söylediği haritayı sosyal medya hesabından paylaşan Halaçoğlu daha sonra da şunları yazdı: “Suriye’de, ABD ile Rusya’nın Kürt devleti kurma yönünde anlaştığını 1 yıl önce yazmış ve İngiliz arşivinden aldığım bir haritayı paylaşmıştım. Ne işe yaradı? Hiç. Tekrar yayınlıyorum. Bu 100 yıllık bir proje. Siz tarih boyunca size dost olmamışlarla yola çıkarsanız başınıza çok bela gelir. Bu konuyu Meclis’te de dile getirmiştim. Kırmızı bölge İngiliz kontrolünde, sarılar Rusya, diğerleri Fransız, İtalya, Yunanistan ve Ermenistan. O günden bugüne değişen bir şey yok.” MHP’li Halaçoğlu, “Bu yeni bir haçlı seferi değil mi?” dedi.  Yusuf Halaçoğlu, ayrıca Suriyeli mülteciler için Avrupa Birliği (AB) tarafından gönderilecek 3 milyar euro yardıma tepki gösterdi.

Yine yanlış hesap

Halaçoğlu, ekonomik olarak rahatlamak için AKP’nin bu yardıma güvendiğini de kaydetti. Ancak bu yardımdan  bir sonuç alınmayacağının ortada olduğunu dile getiren Halaçoğlu şunları söyledi: “Bir kere Türkiye’ye yardım topluca verilmeyecek. AB istediği zaman belli bir programda verecek. Bu da Türkiye’nin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyecek. Kaldı ki Türkiye sığınmacılar için bugüne kadar daha büyük harcama yaptı. Bu yardım harcadığı paranın karşılığı bile değil. AKP’nin hesapları burada da yanlış.”

 

2-199.jpg