Market devinden eve siparişler için yeni formül

Market devinden eve siparişler için yeni formül
Korona virüs salgını ile birlikte marketlerden eve siparişler artarken, Amerikalı süper market devi Walmart siparişlerin insanlara geç ulaşmasının ardından yeni bir formül uygulama kararı aldı. Walmart, 10 dolar ek ücret ödeyen kişilerin siparişlerini 2 saat içerisinde sahiplerine ulaştıracak. Formülün ilerleyen günlerde Türkiye'de için de gündeme gelebileceği aktarıldı.

Korona virüs salgını tüm dünyada alışveriş alışkanlıklarını derinden etkilerken, yoğunluk yaşanması nedeniyle siparişler de zaman zaman gecikebiliyor. 

Dünyanın en büyük perakende gıda şirketi olan ABD'li Walmart, karantina döneminde talep patlaması yaşanan online sipariş için yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Business Insider'da yer alan habere göre, ‘ekspres teslimat' ile siparişler iki saatten az sürede adreslere ulaştırılacak. Ancak bunu tercih edecek olan müşteriler, ekstradan 10 dolar daha ödeyecek.

DEV EKİP KURULDU 

100 mağazada denemesi yapılan bu sistem ilk etapta, önümüzdeki günlerde 1000 mağazada başlayacak. Ardından ilerleyen haftalarda buna 1000 mağaza daha eklenecek. Sadece ekspres teslimat için 74 bin kişilik yeni bir ekip kuruldu.

TÜRKİYE İÇİN DE GÜNDEME GELEBİLİR 

Walmart’ın müşteri ilişkilerinden sorumlu ismi Janey Whiteside yaptığı açıklamada, “Korona virüsü salgınının müşterilerimizin hayatını değiştirdiğini biliyoruz. Aynı zamanda alışveriş şekilleri de değişti. Karantinadan çıktıktan sonra da daha yoğun olacaklarını düşünüyoruz. Bazen acil ihtiyaçlar gerekebilir. korona virüsü, ekspres teslimat hizmetini daha hızlı hayata geçirmemizi sağladı. Her zaman olduğu gibi müşterilerimiz için buradayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de de karantina uygulamasıyla birlikte market alışverişlerini online bir şekilde gerçekleştirenlerin sayısı ciddi anlamda arttı. Ancak firmalar siparişleri tam olarak hazırlama ve zamanında yerlerine ulaştırma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Amerika'daki uygulamanın Türkiye için de gündeme gelebileceği kaydedildi.