Markete giren istediği kadar alamayacak. Korona bunu da yaptırdı

Markete giren istediği kadar alamayacak. Korona bunu da yaptırdı
Korona virüs salgınında mutasyon haberinin geldiği ülke olan İngiltere’de korkulan oldu. İngiltere'nin en büyük perakende zincirlerinden Tesco, yumurta, sabun ve tuvalet kağıdına 3 paket sınırlaması getirdi.

Korona virüs salgınında uygulanan uzun süreli karantinalar, market ürünlerine olan ihtiyacı bir kez daha gözler önüne serdi. Kış aylarına girilmesi ile birlikte korona virüs salgının hasta sayıları yeniden yükseldi.

Hasta sayılarının yükselmesine, İngiltere’den gelen mutasyon haberinin de eklenmesi ile başta Fransa olmak üzere çeşitli ülkeler, İngiltere ile uçuşları askıya alma kararını açıkladı.

İngiltere'nin en büyük perakende zincirlerinden Tesco, Fransa'nın geçici olarak İngiltere ile sınırını kapatmasının ardından tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle bazı ürünlerin satışını sınırladı.

YUMURTA, SABUN VE TUVLAET KAĞIDI 

Tesco'dan yapılan açıklamada, Noel tatili öncesi Tesco müşterilerinin yumurta, sabun ve tuvalet kâğıdı alışverişlerinin 3 paket ile sınırlandırıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Mağazalarımızın stokları iyi seviyede ve müşterilerimiz normalde olduğu gibi alışveriş yapmalı" denildi.

Fransa'nın, İngiltere'de görülen korona virüsün mutasyona uğramış bir türünden korunma amacıyla pazar günü 48 saatliğine sınırını kapatmasının ardından nakliye araçları uzun kuyruklar oluşturmuştu. Market zincirleri, yasak nedeniyle özellikle sebze ve meyve tedarikinde sorun yaşanabileceğini belirtmişti.