Marmaris'te HES Kodu dönemi

Marmaris'te HES Kodu dönemi
Muğla'nın Marmaris ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında toplu ulaşım araçlarında ve konaklama tesislerinde Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından HES kodu istenecek. Alınan kararlara uymayanlar hakkında idari işlem yapılacak.

AA'da yer alan habere göre, Marmaris'te korona virüs kuralları gereği, vatandaşlara HES Kodu zorunluğu getirildi.

HES KODU İSTENECEK

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Alınan kararlar doğrultusunda ilçedeki tüm toplu ulaşım araçlarında ve konaklama tesislerinde Kovid-19 tedbirleri artırılacak, herhangi bir ayrım olmaksızın HES kodu istenecek." denildi.

NASIL UYGULANACAK?

Covid-19 tanısı konulduğu ve temaslısı olduğu belirlenenlerin kişiselleştirilmiş seyahat kartları, izolasyon süresi boyunca geçici olarak askıya alınacak. HES kodu sorgulaması müşterilerin konaklama tesisine kabulü sırasında yapılacak, herhangi bir riski bulunmayan, tanılı ya da temaslı olmayan kişilerin tesise kabul işlemleri gerçekleştirilecek.

KURALLARA UYMAYANLARA İDARİ İŞLEM YAPILACAK

Covid-19 tanısı konulduğu ya da temaslı olduğu belirlenen müşteriler, daha önceden belirlenen "misafir izolasyon odalarına"  yerleştirilecek.

Söz konusu tedbirleri uygulamayan konaklama tesisleri, 10 gün faaliyetlerinden men edilecek. Alınan kararlara uymayanlar hakkında idari işlem yapılacak.