NASA’nın uzay aracından Dünya’ya misafir mi geliyor

NASA’nın uzay aracından Dünya’ya misafir mi geliyor
Mars’ta araştırma yapan uzay aracı Perseverance'ninn sol ön tekerleğine 4 Şubat tarihinde bir taş takıldı. Bu taş uzay aracına zorluk çıkarmasa da hareket kabiliyetini biraz etkiliyor.

CHİP''ten aktarılan bilgilere göre; NASA’nın Perseverance yüzey araştırma aracı uzun denilebilecek bir zamandır Mars yüzeyinde dolaşıyor. Ancak artık kendini çok yalnız hissetmiyor olabilir, zira yanında ona eşlik eden bir “kaçak yolcu” var.

Bu kaçak yolcu, tekerleklerinden birinin jantına sıkışan bir taş... Bu taş yüzey araştırma aracının hareket kabiliyetini engellemiyor, sadece ayakkabımıza giren bir taş benzeri, hafif bir sıkıntı yaratıyor.

NASA tarafından yapılan bir açıklamaya göre, davetsiz misafir Perseverance''ın ön sol tekerleğine 4 Şubat''ta girdi. “Pet rock” (evcil kaya) olarak adlandırılan taş, Perseverance ön kamerası Hazcam ile çekilen resimlerde kendini sürekli gösteriyor. 126 gündür de yüzey araştırma aracından ayrılmıyor.

Perseverance şu anda Mars’taki Jezero kraterinde, eskiden meydana gelen lav akıntılarını içerdiği düşünülen bir bölgede çalışıyor. Araç yakında kraterin kenarlarına tırmanmaya başlayacak. Açı değiştiğinde, misafir taşın tekerleklerden düşeceği düşünülüyor.

İlgili Haberler