Mars'ın helikopter uçuşu iptal edildi: Görüntü bakanları ikiye böldü

Mars'ın helikopter uçuşu iptal edildi: Görüntü bakanları ikiye böldü
NASA'nın uçuş helikopteri rüzgar sebebiyle iptal edildi. NASA'nın aynı helikopterle çekmiş olduğu görselde bulunan detay görenleri ikiye böldü. İşte uçuşun iptal detayları ve o görsel...

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Mars’ı havadan gözlemlemek için tasarlanan Ingenuity adlı helikopter daha önceden yaptığı uçuşlarla tarih yazmıştı. Ancak Mars helikopteri şu anda Mars’taki Jezero Krateri’nde havalanmadan beklenirken bir süre daha uçuş yapılamayacağı ortaya çıktı.

NASA yaptığı açıklamada Mars helikopteri uçuşlarını birkaç hafta erteleyeceğini belirtti. Erteleme nedeni olarak ise Mars’taki toz ve kış mevsimi gösteriliyor. Buna göre havada uçuşan tozlar Ingenuity’nin görevini yapmaya engel olabilir. Ayrıca kış mevsimi yüzünden Ingenuity bataryalarını istediği kadar şarj edemiyor.

BU GÖRSELDEKİ ÇUKUR MU TEPE Mİ?

NASA tarafından paylaşılan Mars fotoğrafları çukur ve kraterlere ait. Zaten aşağıdaki görselde de haberimizin başında paylaştığımız kraterin yakınlaştırılmış hali bulunuyor. Bu sayede net bir şekilde tepe olmadığı anlaşılacaktır.

Ayrıca bu çukurların bazılarının yer altında birbirlerine bağlı olabileceği söyleniyor. Yani tıpkı bir yer altı şehri gibi tüneller ağı olabilir. Fakat yaşam olmamasına rağmen uzun süre bu şekilde kalması ve de kendiliğinden oluşmuş olması oldukça dikkat çekici.

İlgili Haberler