Mars'taki keşif aracı enteresan bir cisim buldu: Kafa karıştıran bu cismin Mars’a nasıl geldiği tartışılıyor

Mars'taki keşif aracı enteresan bir cisim buldu: Kafa karıştıran  bu cismin Mars’a nasıl geldiği tartışılıyor
Mars'ın keşif aracı Perseverance, ilginç bir cisim keşfetti. Oraya nasıl ve ne amaçla geldiği bilinemeyen bir ip yumağı Perseverance'nin kamerasına yansıdı. İşte o görüntüler...

Mars’ta keşiflerine devam eden NASA’nın Perseverance aracının kamerasına inanılmaz bir cisim yansıdı. Kameradan dikkatli bakıldığında dolanmış bir ip şeridine benzeyen bir görsel ortaya çıktı. 

Görüntü, Perseverance aracı ilerlerken veya robot kolunu kullanırken aracı korumak için etrafı izleyen ön taraftaki tehlike önleme kameralarının birinden geldi. Bu dolanmış malzemenin en olası açıklaması, görevden kaynaklanan enkazlar olarak gösterildi. 

Perseverance, iniş ekipmanının kalıntılarını yakından ve uzaktan inceledi. Keşif aracı, bu örneklerin birinde Haziran ayında bir kayaya sıkışmış küçük bir termal battaniye parçası bile keşfetmişti.

Keşif aracı Şubat 2021''de Mars''a ulaşmıştı. İniş aşamasında, tekerlekli laboratuvarı güvenli bir şekilde yüzeye ulaştırıp ve daha sonra güvenli bir mesafede yere çarpmak için kayarak iniş noktasından uzaklaşmıştı. Perseverance bu çarpmayı gördü ve ekipman parçalarının geniş bir alana nasıl yayılmış olabileceğini tahmin etti.

Bu garip cisme daha uzaktan bakıldığında, keşif aracının tekerleklerinden biri ve robotik kolun ucuna göre boyutunu gösteriyordu. Perseverance, eski mikrobiyal yaşam belirtileri aramak için en önemli nokta olarak gösterilen Jezero Krateri''nde araştırıyor.

İlgili Haberler