MasterChef Dana Nuar nedir? Dana Nuar Rosto nasıl yapılır? Dana Nuar Rosto mazlemeleri, tarifi

MasterChef Dana Nuar nedir? Dana Nuar Rosto nasıl yapılır? Dana Nuar Rosto mazlemeleri, tarifi
MasterChef'te Dana Nuar'ın yapılmasının ardından dana Nuar yapılışı merak ediliyor. Mutfaklarda yaygın olarak tercih edilen Dana Nuar Rosto, dana ve sığı gibi büyükbaş hayvanlardan elde edilir. Peki, Dana Nuar nasıl yapılır? Hayvanın but bölümünde bulunuyor ve yağsız, sinirsiz lezzetli bir et türüdür. İşte, Dana Nuar Rosto malzemeleri, tarifi ve yapılışı...

Dana Nuar tarifi, MasterChef Türkiye’de dokunulmazlık oyununda istenen ana yemekti. Yağsız ve sinirsiz et olan nuar, yaklaşık 1,5-2 kilo gelir ve en lezzetli etler arasındadır. Dana ve sığır gibi büyükbaş hayvanlardan elde edilen nuar; tıpkı tranç, kontrnuar, sokum ve yumurta gibi hayvanın but bölümünde yer almaktadır. Bu etle yapılacak Dana Nuar rosto için pratik ve kolay tarif haberimizde. Peki, Dana Nuar nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli, püf noktası nedir? 18 Ağustos Salı MasterChef Türkiye kolay, pratik Dana Nuar tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler…

DANA NUAR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

800 gram dana nuar (yağsız ve sinirsiz dana but eti)

1 baş sarımsak

1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu

1/2 tatlı kaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

2 adet orta boy havuç

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı tereyağı

4 adet orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı un

2 su bardağı sıcak su

MASTERCHEF DANA NUAR NASIL YAPILIR?

Ete lezzet katacak sarımsakların kabuklarını tek tek ayıklayın. Keskin bir bıçak ucu yardımıyla etin üzerine küçük boşluklar açın.

Bütün sarımsakları arzuya göre tane karabiberler ile birlikte bu boşluklara yerleştirin.

Etin üzerine ince çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber serpiştirin. Ayçiçek yağını döküm bir tavada kızdırın.

Dana nuarı ateşe alıp aralarda kızartma çatalıyla çevirerek yüksek ateşte mühürleyin. Üzerine kekik serpip mühürleme işleminin sonuna doğru elma sirkesini ekleyin.

Havuçların kabuklarını soyun. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ince piyazlık şeklinde doğrayın.

Tereyağını ayrı bir tavada eritin. Doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Unu katıp renk alan soğanlarla birlikte kavurun.

Döküm tavada kızarttığınız et ve bıraktığı yağı kavrulmuş soğanlara ekleyin. Sıcak su ve havuçları ekleyip et yumuşayana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin.

Yumuşayan ve neredeyse suyunu çeken eti ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Havuçları ekleyin. Lezzet vermesi için eklenen ve püre kıvamına gelen soğanları etin üzerine yayın. Kalan suyu ekleyin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika daha etin üzeri renk alana kadar pişirme işlemini sürdürün.

Fırından çıkan sıcak rostoyu dilimledikten sonra arzuya göre patates püresi eşliğinde servis edin.