Max Kruse'ye büyük şok! Fenerbahçe'ye 160 milyon TL ödeyebilir

Max Kruse'ye büyük şok! Fenerbahçe'ye 160 milyon TL ödeyebilir
Fenerbahçe, sözleşmesini tek taraflı feshederek takımdan ayrılan Max Kruse'ye dava açtı. Union Berlin'e transfer olan Alman yıldız, davayı kaybederse sarı-lacivertlilere 160 milyon TL tazminat ödeyecek.

Ajansspor'dan Barış Şehirlioğlu'nun haberine göre, Fenerbahçe ile Max Kruse arasındaki sözleşme feshi sorunu yeni bir boyut kazandı.

Sarı lacivertlilerin Hukuk ekibi Alman futbolcunun şikayeti üzerine madde madde açıklayarak 5-6 sayfalık savunmasını FIFA'YA gönderdi.

Fenerbahçe, orta saha oyuncusu ile ilgili karşı hamle yaparak 160 milyon TL'lik FIFA'YA dava açtı.

Pandemi döneminde oyuncu ile kulüp arasındaki itilaflarda FIFA'nın kulüplerin yanında olma yaklaşımı sarı lacivertlilerin en büyük kozu olacak.

Max Kruse sözleşmesini pandemi dönemindeki alacaklarını alamadığı gerekçesiyle tek taraflı feshederek FIFA'ya Fenerbahçe'yi şikayet etmişti.

Pandemi döneminden önce oyuncularına borcu bulunmayan sarı lacivertlilerin kadrosunada yer alan oyuncularına sunduğu maaş indirimi opsiyonlarına Alman futbolcu hiçbir şekilde yanıt vermemişti.

32 yaşındaki futbolcu bir süre önce Alman Bundesliga ekibi Union Berlin takımı ile sözleşme imzalamıştı.

RUHNERT: "OYNAMASINDA SIKINTI YOK"

Öte yandan Union Berlin'in Sportif Direktörü Oliver Ruhnert, Kruse'nin transferiyle ilgili olarak gerekli başvurularını yaptıklarını açıkladı. Ruhnert, "FIFA'nın transfer sistemine gereken tüm belgeleri yükledi. Bu dakikadan sonra artık Max Kruse'yi oynatmak istiyoruz. Şu anda oynamaması için bir sebep ya da baskı unsuru yok" açıklamasını yaptı.