Meclis'te tanzim satış tepkisi: "31 Mart'a kadar..."

Meclis'te tanzim satış tepkisi: "31 Mart'a kadar..."
Tanzim satış noktalarının 31 Mart seçimlerine kadar 'gemiyi yüzdürmek' olarak tanımlayan CHP Ankara Milletvekili Emir, "Kendi suçunu ortadan kaldırabilmek için de kim önüne gelirse; bazen çiftçi, bazen köylü, komisyoncu suçlu ilan edilmektedir" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, tanzim satış noktalarına ilişkin "31 Mart'a kadar gemiyi yüzdürmek adına yapılmaya çalışılan, vatandaşın temel taleplerini suni yöntemlerle gidermeye çalışmaktır. Bunun sürdürülebilir olmadığı ortada." dedi. 

Emir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 2007 yılında bir televizyon kanalına kiralanan binanın, FETÖ çatı davasının bir sanığına ait şirket bünyesinde yer aldığını, FETÖ gayrimenkullerine el konulması sürecinde, söz konusu taşınmazın, kurulan yeni şirkete devredildiğini savundu. 

TMSF'nin neden bu taşınmazlara el koymadığını soran Emir, ayrıca gayrimenkulun gerçek bir ticarete konu olduğunun ispatlanması gerektiğini belirterek, "Gerçek bir ticaret olduğunu iddia ediyorlarsa, 12 yıllık kira dekontlarını paylaşırlar." diye konuştu. 

Emir, tanzim satış noktalarına ilişkin bir soru üzerine, vatandaşların ucuza alışveriş yapmasından memnuniyet duyacağını vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın son iki aylık söylemlerine bakın: Önce çiftçiler azarlandı, suçlu onlardı. Sonra komisyoncular azarlandı, sonra halciler azarlandı, sonra domates, biber yiyenler azarlandı, hatta 'bunları yemeseniz ne olur' şeklinde şeyler söylendi. Şimdi de 31 Mart'a kadar gemiyi yüzdürmek adına yapılmaya çalışılan, vatandaşın bu temel taleplerini suni yöntemlerle gidermeye çalışmaktır. Bunun sürdürülebilir olmadığı ortada. Manavla, pazarcıyla mücadele edeceğine, sağlıklı tutarlı tarım politikaları, tüketim politikaları uygulayacaksın, ülkede üretimi artıracaksın, ekonomi politikaların tutarlı olacak, dış politikan tutarlı olacak, bizi Suriye bataklığına sokmayacaksın, Mehmetçiğimiz orada mermi atmak zorunda kalmayacak. 

Suçlu siyasi iktidardır, kendi suçunu ortadan kaldırabilmek için de kim önüne gelirse; bazen çiftçi, bazen köylü, komisyoncu suçlu ilan edilmektedir. Milletimiz suçluyu görüyor, biliyor, 31 Mart'ta da cezasını kesecek." 

Emir, "Cumhur İttifakı'nın, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday değişikliğine gidebileceği" yönündeki iddianın sorulmasına karşılık da "Tarzan zor durumda." yanıtını verdi. 

İlgili Haberler