Devlet Bahçeli 9 yıldır küs

Devlet Bahçeli 9 yıldır küs
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 9 yıldır bütçe görüşmelerinde söz almaması Mecliste devam eden görüşme ve tartışmaların önüne geçti.

En son 9 yıl önce konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri devam ediyor.

Gazete Duvar''da yer alan habere göre; Bütçe ve tartışmaların önüne geçen detay ise görüşmeleri Meclis salonundan takip eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.

Bahçeli, Meclis''e gelmesine karşın kürsüye çıkmadı. Bahçeli en son 9 yıl önce 2012 Aralık ayındaki bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkmış, partisinin görüşlerini açıklamıştı.

Devlet Bahçeli 2013 yılında yapmayı planladığı bütçe görüşmesini ise o dönem "Kürt açılımı", "Kürdistan" tartışmalarını gerekçe göstererek iptal etti. Bahçeli o dönemki kararını yazılı bir açıklama ile duyurarak AK Parti iktidarını eleştirdi, tutumunu, "sessiz ve demokratik protesto" olarak nitelendirdi.

MHP Genel Başkanı, 2013 yılından itibaren bu tutumunu aradan geçen 9 yılda da sürdürerek bütçe için bir daha kürsüye çıkmadı.

MHP’nin bütçe hakkındaki görüşlerini grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcıları açıklarken Bahçeli Genel Kurul’da sadece konuşmaları dinledi.

Kayıtlara göre Bahçeli geçen 9 yılda Meclis’in 23 Nisan oturumlarında 4 kez, 15 Temmuz nedeniyle düzenlenen oturumlarda 2 kez konuştu.

Bahçeli 2018 yılından bu yana ise yemin töreni dışında Meclis kürsüsüne çıkmadı.

İlgili Haberler