Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki Amerikan vakfından fon alan Saray'daki ismi ifşa etti

Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki Amerikan vakfından fon alan Saray'daki ismi ifşa etti
Amerikan Chrest Vakfından bağış alan muhalif mecraları hedef alan iktidar medyasının aynı fonlardan yararlanan yandaşları görmezden geldiğini kaydeden Akif Beki, duruma sert tepki gösterdi.

YANDAŞ FONDAŞLAR

Bir zamanlar Erdoğan’ın en yakınındaki isim olan eski danışman Beki, Cumhurbaşkanı’nın mevcut danışmanlarından Mehmet Uçum’un da aynı fonlardan yararlandığını belirtti.

İktidar için, “yabancı fondan yararlanmayı, sadece yararlanan muhalifse sorun ediyorlar” diyen Beki, “ Başdanışman Mehmet Uçum’la Can Paker gibi isimlerin STK’ları, aynı fondan yararlanmış. Ruşen Çakır’ın Medyascope’undan önce de yararlanmış, 2016’da aynı tarihlerde de. Onların, iktidar destekli projelerine yüz binlerce dolar yardım alan PODEM’i, TESEV’i niye fondaş değil? Yabancı fondan bağış almanın hükmü, alanın kimliğine göre değişiyor. Kimine meşru, kimine gayrimeşru” ifadelerini kullandı.

KARA PARAYI BU KADAR DERT ETMEDİLER

Tepkisini, “Chrest Vakfının, 20 yılda farklı kuruluşlara açıktan 5 milyon dolar dağıtmasını büyük dert edinenler, ifşa edilen onlarca, yüzlerce milyonluk kara para ilişkilerini hiç dert etmiyorlar” diye sürdüren Beki, “Hani İçişleri Bakanı Soylu açıklamıştı, mafyanın bir siyasi ayağı vardı, Sedat Peker’den aylık yasa dışı 10 bin dolar maaş alıyordu. Kimdi, ne oldu ona? Kayıtlı, yasal bağışları kafaya taktılar, altında askeri casusluk suçu arıyorlar. Peki bu soruların peşine düşenini gördünüz mü? Ya da kara para firarisi Sezgin Baran Korkmaz’ın, aklanmak için kendisinden istendiğini söylediği 10 milyon avro rüşvet kime gidiyordu? Bunu kurcalayanları çıkıyor mu?” Diye sordu.

SUUD KRALI’NDAN 100 MİLYON DOLAR ALAN KİMDİ

Beki, söz konusu muhalif isimler olunca “Kimse, kimseye karşılıksız günahını dahi bağışlamaz” diyen yandaşların Suud Kralı’ndan 100 milyon dolar bağış alan STK’yı yok saydıklarını bildirdiği yazısında, “Suud Kralı’ndan PKK’ya yardım; Suriye’de terör örgütüne 100 milyon dolar bağışladı” başlıklarını, 3 yıl önce iktidar medyası atmadı mı? Türkiye’de Suud Kralı’ndan her bağış alan, PKK’yla aynı torbaya mı girmiş oluyor bu durumda?

Bir de tabii Wikileaks belgelerinde geçen başka sızıntılar da kamuoyuna mal olmuştu. Onlar da doğrulandı mı şimdi? Ortaya dökülmüş gerçek kara para ve suç dosyalarının kapağını kaldırmayanlar, kayıtlı paraya uydurdukları fondaşlık suçuyla mücadele ediyor. Hay Allah!” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler