Mehmet Barlas: Benzincilerin önünde Alman arabaları kuyrukta. Yoksa Merkel mi suçlu

Mehmet Barlas: Benzincilerin önünde Alman arabaları kuyrukta. Yoksa Merkel mi suçlu
Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugünkü yazısında "Türkiye'deki benzincilerin önünde Alman arabalarının kuyruk yaptığını görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Para sorunu olmayan birinin böyle yazması ne kolay. Yoksa Merkel mi suçlu

Sabah Gazetesi baş yazarı Mehmet Barlas bugünkü köşesinde “Zamlar anlatamıyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Türkiye’nin gerçek gündeminin hayat pahalılığı olduğunun altını çizen Barlas, “Bu gündemin en önemli maddesi, geniş kitlelerin geçim endişesine sürüklendiği pahalı fiyatlar. Anlamakta zorlandığım bir durum var. Çoğulcu ve özgürlükçü demokraside hükümetlerin en önemli fonksiyonu diyalogdur, anlatmaktır. Türkiye''de ise hepimiz haberlere bakınca Türkiye''nin bir petrol ve doğalgaz zengini olduğunu düşünmeye başladık.” ifadelerini kullandı.

Karadeniz''de doğalgaz yatakları bulunmasına yönelik açıklamaların halkın belleğine yerleştiğini ifade eden Barlas sözlerini şöyle sürdürdü: Ancak enerji fiyatlarına sürekli zam geliyor. Bu zammı yapanların, Karadeniz''de bulunan enerji kaynaklarının halka ulaşmasının bir zaman alacağını anlaşılır şekilde anlatmaları gerekir. Acaba dış pazarlara dönük bir önlem mi? Çünkü dünyayı izlediğimiz zaman, mesela Türkiye''deki benzincilerin önünde Alman arabalarının kuyruk yaptığını görüyorsunuz.

İlgili Haberler