Mehmet Barlas: "Çaresiz vatandaşın ezilmesi mi gerekir?"

Mehmet Barlas: "Çaresiz vatandaşın ezilmesi mi gerekir?"
Sabah yazarı Mehmet Barlas, "Değerli konut vergisi" uygulamasının termik santraller meselesinde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geri adım attırabileceğini belirterek, "Bir paket içine bu çeşit geniş kitleleri bunalıma ve çaresizliğe sürükleyecek bir vergi kanunu yerleştirmeyi akıl eden acaba kimdir?" ifadelerini kullandı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Değerli Konut Vergisi ile ilgili düzenlemeye tepki gösterdi. 

"Bu vergi 7 Aralık'ta kabul edilen bir kanunlar paketi içinde yürürlüğe koyuldu" diyen Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın termik santraller meselesinde olduğu gibi geri adım atmak zorunda kalabileceğini belirtti. 

Barlas'ın "Her hatayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görebilmesi mümkün değildir ki..." başlıklı yazısında ilgili kısım şöyle:

"ENDİŞEM ENERJİ SANTRALLERİNDEKİ DURUMUN BENZERİNE YOL AÇACAK"

"Benim endişem şimdi de "Değerli konut vergisi" uygulaması ile getirilen yeni düzenin, enerji santrallarındaki durumun benzerine yol açması ihtimalidir. Bu vergi 7 Aralık'ta kabul edilen bir kanunlar paketi içinde yürürlüğe koyuldu. İşin garibi kanunun 7 Aralık'ta kabul edilmesine karşın, Tapu Genel Müdürlüğü önceden bazı firmalarla anlaşma yaparak İstanbul'daki taşınmazlara bedeller biçtirmiş.

"ANAYASAYA AYKIRI DURUM"

Başta da söylediğim gibi, bu haksız ve Anayasaya aykırı durumun düzeltilmesi için yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gözler ve kulaklar dikili olacak. Hukuk devleti eşitlik ve mali güce göre vergi gibi ilkelere dayalı olduğu için bu vergi yasası Anayasaya zaten aykırıdır. Verginin istisnalarında ise kendi taşınmazına sahip olanların hakları, bu taşınmazları ticaret için kullananlar karşısında ezilmiştir.

"VATANDAŞIN EZİLMESİ GEREKİR"

Amaç yönetime para sağlamaksa, bunun için çaresiz vatandaşın ezilmesi mi gerekir? Bir paket içine bu çeşit geniş kitleleri bunalıma ve çaresizliğe sürükleyecek bir vergi kanunu yerleştirmeyi akıl eden acaba kimdir? Bu vergi kanununun doğuracağı ve geniş halk kitlelerini huzursuz edecek gelişmeler konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan önceden uyarılmış mıdır? Bakalım bundan sonra neler olacak?"