Mehmet Çilingiroğlu kimdir, Mehmet Çilingiroğlu nereli?

Mehmet Çilingiroğlu kimdir, Mehmet Çilingiroğlu nereli?
Habertürk’te Didem Arslan ile tartışması ve sonrasında Koç Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılan Mehmet Çilingiroğlu, son günlerin en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı. Vatandaşlar ise en çok Mehmet Çilingiroğlu kimdir, kaç yaşında? sorularının cevaplarını arıyor.

Habertürk’te Didem Arslan ile tartışması ve sonrasında Koç Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılan Mehmet Çilingiroğlu, son günlerin en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı. Peki Mehmet Çilingiroğlu kimdir, kaç yaşında? İşte merak edilen soruların yanıtları haberimizde…

MEHMET ÇİLİNGİROĞLU KİMDİR?

1970 yılında Denizli’de dünyaya gelen Mehmet Çilingiroğlu, 1983-86 arasında Antalya Lisesinde eğitimin tamamladı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Çilingiroğlu, 1993 yılında fakülteden mezun oldu. Çilingiroğlu, 1993 yılında stajını aynı üniversitede yaptıktan sonra 1994 yılında Virginia Commonwealth Üniversitesi'nde stajını devam ettirdi.

Staj sonrası 1995 yılında aynı üniversitede dahiliye doktoru olarak görev alan Çilingiroğlu, 2000 yılında Amerikan Kalp Derneği Moleküler Kardiyoloji alanında araştırmacı olarak görev aldı.

2004-2006 yılları arasında San Antonio Teksas Sağlık Bilimleri Janey Briscoe Kardiyovasküler Araştırma Merkezi'nde Girişimsel Kardiyoloji Üyesi olan Çilingiroğlu, 2010’da Evanston Hastanesi / NorthShore Üniversitesi'nde Yapısal Kalp Hastalıkları Üyesi görevini yürüttü. Mehmet Çilingiroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi, Arkansas Üniversitesi, Texas Kalp Bilimleri Üniversitesi ve Koç Üniversitesinde eğitim verdi.