Mehmetçik, PKK'yı çökertti

Mehmetçik, PKK'yı çökertti
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yaptığı Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarında ağır darbe alan eli kanlı terör örgütü YPG/PKK belini doğrultamıyor.

Ağır kayıp veren terör örgütü YPG/PKK'nın içinde bulunduğu zorluk, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettişliğinin raporuna da yansıdı. Pentagon Başmüfettişliğinin Irak ve Suriye'de radikal İslamcı IŞİD'e yönelik operasyonlara ilişkin raporunda, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adını kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın, Türkiye'nin bölgeye yönelik askeri operasyonunda uğradığı kayıpları kapatamadığı vurgulandı. Terör örgütünün Türkiye ile yaşanan tansiyondan dolayı IŞİD ile mücadeleye dikkatini vermediğine dikkat çekilen raporda, "Birleşik Görev Gücü aynı zamanda, SDG'nin karşı karşıya kaldığı en büyük sınırlamalardan birinin de Türkiye'nin operasyonunda uğradığı kayıpları karşılayamaması olduğunu belirtti" denildi. Raporda, YPG/PKK'nın Fırat'ın doğusunda Arapları dışladığı da bildirildi.

Raporda, YPG/PKK terör örgütünün Arapları paravan sivil ve askeri yapılarda yönetime katmadığını ortaya koydu. Ocak-mart aylarına ilişkin değerlendirmeleri içeren Başmüfettişlik raporunda, Arapların terör örgütü YPG/PKK'ya desteğine ilişkin ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ve Savunma İstihbarat Ajansının (DIA) birbiri ile çeliştiğine dikkat çekildi. Raporda, Merkez Kuvvetlerin, Arap nüfusun büyük çoğunluğunun, SDG ismini kullanan YPG/PKK'yı ve ilişkili sivil yapıları desteklediğini iddia ettiği ancak askeri istihbaratın YPG/PKK'nın Arapları örgütün paravan yönetimine dahil etmek istemediğini tespit ettiği kaydedildi. Raporda: "DIA, SDG içindeki Arap milislerin etkisini sınırlama çabalarının, YPG'nin küçük Arap otonomisini de yok etme girişimini gösterdiğini kaydetti" denildi.