Melih Aşık: “Hukuk sistemi var sitemi gibi”

Melih Aşık: “Hukuk sistemi var sitemi gibi”
Yeniçağ gazetesi yazarlarından Murat Ağırel’in tutuklanmasına ilişkin davayı köşesine taşıyan Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, “Tutuklanmama ya da serbest bırakılma kararlarının pek bir önem taşımadığı, bu kararlara muhatap olanların sevinemediği bir dönemdeyiz. Çünkü hemen ardından şu veya bu yöntemle tutuklamaların geldiği bir garip döneme girmiş bulunuyoruz” yorumunda bulundu.

Yeniçağ gazetesi yazarlarından Murat Ağırel’in tutuklanmasına tepkiler devam ederken bir tepkide Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık’tan geldi. Aşık bugünkü köşesinde, “Tutuklanmama ya da serbest bırakılma kararlarının pek bir önem taşımadığı, bu kararlara muhatap olanların sevinemediği bir dönemdeyiz. Çünkü hemen ardından şu veya bu yöntemle tutuklamaların geldiği bir garip döneme girmiş bulunuyoruz” yorumunda bulundu.

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Genç meslektaşımız Murat Ağırel de benzeri akıbetten kurtulamadı. Tutuklanma istemiyle sevk edildiği hakimlikten serbest bırakma kararı çıkar çıkmaz, savcının itirazı üzerine 48 saat bile geçmeden bir başka mahkemenin kararıyla tutuklandı.

Tutuklanmama ya da serbest bırakılma kararlarının pek bir önem taşımadığı, bu kararlara muhatap olanların sevinemediği... Çünkü hemen ardından şu veya bu yöntemle tutuklamaların geldiği bir garip döneme girmiş bulunuyoruz.

Değerli hukukçu Av. Celal Ülgen, bu son durumu futboldaki “VAR sistemi”ne benzetirken dedi ki:

“Artık kimse mahkeme tarafından tahliye edildiğinde sevinememekte ve papatya falına bakar gibi cezaevi kapısı önünde ya da gittiği her yerde polis ya da jandarmanın gelmesini beklemektedir. Sistem futboldaki VAR sistemi gibidir.”

VAR sisteminde malum... Futbolcular gol attık diye sevinirken bakıyorsunuz kameraların görmediği bir yerdeki VAR odası golü iptal ediveriyor.