Melih Gökçek'in Ankapark'ı yolun sonuna geldi

Melih Gökçek'in Ankapark'ı yolun sonuna geldi
Ankara'da dönemin Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yapılan ve 750 milyon dolara mal olan Ankapark’ın belediyeye devrine ilişkin süreçte sona gelindi. Sadece 7 ay hizmet veren parkın boşaltma işleminin Yenimahalle Kaymakamlığı’nca gerçekleştirileceği öğrenildi.

BirGün'ün haberine göre, Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolara mal olan Ankapark’ın ABB’ye devri için gün sayıldığı bildirildi.

DEVİR SÜRECİ BAŞLADI

Görevinden istifa ettirilen eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkanı Melih Gökçek’in çılgın projesi Ankapark için işletmeci şirkete tanınan süre doldu. Güvenli olup olmadığı tartışmaları ile açılan ve ilgi çekmediği için batarak kapısına kilit vurulan tesisin belediyeye devrine ilişkin sürecin başladığı öğrenildi.

İşletmesi özel bir şirkette bulunan parkın ABB’ye devir işlemi için Yenimahalle Kaymakamlığı’nın tahliye işlemlerinin beklendiği belirtildi.

TAHLİYESİ BEKLENİYOR

Açılışı 2018'de yapılan ve ilgi görmeyen Ankapark için işletmeci şirkete 30 Nisan’da, “90 günlük fesih ihtarı” çekti. Şirketin belediyeye ödemesi gereken 26 milyon TL’yi ödememesi üzerine çekilen ihtarın süresi de önceki günlerde bitti. Tahliyenin gerçekleşmemesi halinde 2885 Sayılı Kanun’un 75’inci maddesi gereğince tahliye işleminin, kaymakamlık yolu ile gerçekleştirileceği vurgulandı.