Meral Akşener Zonguldak’ta: Dertlerden kaçmak için vatandaşın yanına gelemiyorlar

Meral Akşener Zonguldak’ta: Dertlerden kaçmak için vatandaşın yanına gelemiyorlar
Tüm tehditlere rağmen aralıksız bir şekilde memleket gezilerine devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zonguldak’ta da büyük bir coşkuyla karşılandı. Seçmenin veli nimet olduğunu söyleyen Akşener, “Gerçek dertlerden kaçmak için vatandaşların, esnafların yanına gelemiyorlar.” dedi.

Meral Akşener Zonguldak’ta

HALİL YATAR/ YENİÇAĞ

Gittiği her ilde “Cumhurbaşkanı Akşener” sloganlarıyla karşılanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Memleket Gezileri” kapsamındaki yeni durağı Zonguldak oldu. Akşener’e Zonguldak gezisinde İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar İYİ Partili Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, bölge il ve ilçe başkanları eşlik etti.

“GELİR GİDERİ KARŞILAMIYOR”

Akşener Zonguldak esnaf gezisine Gökçebey İlçesi’yle başladı. Burada bir giyim dükkanı işleten esnaf Akşener’e son bir buçuk yıldır yaşadığı problemleri şu sözlerle aktardı: “Bir buçuk yıldır sıkıntıdayız. Zaten işlerimiz düşüktü, pandemiden sonra da hepten düşmeye başladı. Her taraf marketleşmeye başladı. Bizim büyük marketlerle, firmalarla mücadele edecek, rekabet gücümüz yok. İkinci olarak ise internet üzerinden satışın bu kadar fazla yaygınlaşması da bizi çok etkiliyor. En büyük sıkıntımız ise Bağkur ödemeleri, bu ödemeler gelire göre düzenlenmeli. Son bir buçuk yılda gelir gideri götürmüyor vaziyetine geldik. Şu anda bu dükkan 4 kişilik aileme bakamama derecesine geldi, sürekli kredi alıp onları ödemeye çalışıyoruz.”

Bir çiğköfte dükkanına giren Akşener dükkanda çalışan gençler hakkında duydukları karşısında şaşkınlığa uğradı. İşletme sahibi dükkanında çalışan iki gencin durumu hakkında şunları söyledi: “Bir arkadaşımız iş bulamıyor, icralık durumda o nedenle burada çalışıyor. Diğer arkadaşımız üniversitenin gıda mühendisliği bölümünden mezun asgari ücretle bile iş bulamadığı için burada çalışıyor. Burada üç kişi ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bunu ben yapıyorum ama bu görev benim değil hükümetin.”

“DERTLERDEN KAÇMAK İÇİN VATANDAŞIN YANINA GELEMİYORLAR”

Akşener, Gökçebey ilçesi esnaf ziyaretinin ardından burada bir konuşma gerçekleştirdi. Misafirperverliklerinden dolayı Zonguldaklı vatandaşlara teşekkür eden Akşener, “20 Ocak 2020’den beri ilçe ilçe esnaf geziyorum. O esnafların arasında çiftçiyle, işsiz gençle, üniversite mezunu olup tezgahtarlık yapan gençlerle, icralık gençlerle, 2 bin lira emekli maaşı alan bir babanın işsiz oğluna bakmak zorunda kalmasıyla karşılaşıyorum. Esnafları gerçek dertleri, talepleri dinlemek, çözmek için geziyorum, siyasetin görevi budur. Siyaset seçmenin veli nimet olduğu bir görevdir. Gerçek dertlerden kaçmak için vatandaşların, esnafların yanına gelemiyorlar. Bundan sonra siz konuşulacaksınız. Siz seçmensiniz, isterseniz sandıkta her şeyi değiştirebilirsiniz. Oylarınızı ucuz etmeyin ki herkes yanınıza gelsin, yanınızda hazır ola geçsin. Ağalar yanınıza gelemiyor. Ben ayakkabı eskitiyorum, onlar koltuk eskitiyor” dedi. Akşener, konuşmasının ardından İYİ Partili Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk’ü makamında ziyaret ederek belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.