Meral Akşener Sosyal Medya Yasası'nı doğruların kullanılmasından korktukları için çıkarıyorlar

Meral Akşener Sosyal Medya Yasası'nı doğruların kullanılmasından korktukları için çıkarıyorlar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya yasasına tepki gösterdi. Yasayla ilgili sözde yalanla mücadele, özde ise istibdat yasası olduğunu belirten Akşener, “Herkesin doğruları öğrenmesinden korkuyorlar” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara değindi. Akşener sosyal medya yasası ile ilgili de sert konuştu. Ekonomik krizi de dile getiren Akşener, “Enflasyon milletimizin belini bükmüş, Bay Kriz, maaşına zam peşinde… Ekonomi rayından çıkmış, bunlar sosyal medyayı kontrol etme derdinde” dedi.

Sosyal medya yasasının yeni bir yasak olacağını söyleyen Akşener, “Biliyorsunuz önümüze, “Sosyal Medya Yasası” adı altında, yeni bir yasak getirdiler. Neymiş? Yalan habere karşı önlem alacaklarmış. Neymiş? Dezenformasyonla mücadele edeceklermiş. Neymiş? Sosyal medya yalancıymış. Çünkü onlara göre yolsuzluk yok; haberi yapanlar yalancı. Aslında sığınmacı sorunu da yok; var diyenler yalancı. Ekonomide her şey tıkırında; ekonomi kötüye gidiyor diyenler yalancı… Bu yasa, internet sitelerini hizaya çekme yasasıdır. Bu yasa, televizyon ve gazeteler üzerinde kurulan baskıyı, internete taşıma sevdasıdır. Bu yasa, yeni bir RTÜK oluşturma çabasıdır.”

“BU YASA İSTİBDAT YASASIDIR”
“Ez cümle bu yasa, bir istibdat yasasıdır! Peki neden böyle bir yasaya gerek duydular biliyor musunuz? Çünkü korkuyorlar. Gerçeklerden korkuyorlar. Adaletten korkuyorlar. Milletin özgürce konuşmasından, herkesin doğruları öğrenmesinden korkuyorlar. Uğruna her şeyi verecekleri o koltukları, kaybetmekten korkuyorlar. Kurdukları rant düzeninin dağılmasından korkuyorlar. Maskelerin düşmesinden, saraydaki sefanın bitmesinden korkuyorlar. Ne kadar beceriksiz olduklarının yazılmasından, Ülkemize ne büyük kötülükler ettiklerinin çizilmesinden, Kapı arkalarında döndürdükleri dümenlerin, açığa çıkmasından korkuyorlar. Artık öyle bir panik halindeler ki; Havuz medyasındaki düzeni, sosyal medyaya da taşımak için uğraşıyorlar.”

Konuşmalarını da sosyal medya hesabından paylaşan Akşener''in paylaşımı şu şekilde; 

İlgili Haberler