Meral Akşener’in Hatay ziyaretinde görün bakın neler oldu

Meral Akşener’in Hatay ziyaretinde görün bakın neler oldu
Erdoğan'ın, Rize provokasyonu sonrası 'Bunlar daha iyi günleri' diye tehdit ettiği İYİ Parti liderini Hataylılar 'Cumhurbaşkanı Akşener' sloganlarıyla karşıladı. Parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Akşener'i bağrına basan vatandaşlar, sıkıntılarını dile getirip hükümeti uyarmasını istedi. Güzergahtaki üreticiler de İYİ Parti liderine yoğun ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı'nın sözlerinin ardından kimseden korkusunun olmadığını ve memleketi karış karış gezmeye devam edeceğini vurgulayan Meral Akşe

Meral Akşener’in Hatay ziyaretinde görün bakın neler oldu

Yeniçağ’dan Halil Yatar’ın haberine göre, 20 Mayıs''taki Rize ziyaretinde iktidar yandaşı bir grubun provokasyonuna uğrayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ''Memleket Gezileri'' kapsamında dün de Hatay''a konuk oldu.

HALK AKŞENER’İ BAĞRINA BASTI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın "Bu daha bir. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım bunlar iyi günler" sözleriyle seslendiği Akşener, Hatay Havaalanı''nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

''Cumhurbaşkanı Akşener'' sloganlarıyla kente adım atan İYİ Parti liderini karşılayanlar arasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yer aldı.

BİRÇOK MİLLETVEKİLİ EŞLİK ETTİ

Akşener''e Hatay ziyaretinde İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ile birlikte grup başkanvekilleri, Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Mersin Milletvekili Hakan Zeki Sıdalı, Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin de eşlik etti.

“ÜLKEYİ TERK EDECEK HALİMİZ YOK”

Meral Akşener''in Hatay''da ilk durağı Kırıkhan ilçesi oldu. Bir grup soğan çiftçisi ilçe girişinde düştükleri zor durumu anlatmak için yola soğanlarını döktü. Akşener aracını durdurup soğan çiftçisinin dertlerini dinledi. Çiftçiler, "Çaremiz yok, işimiz bu yapmak zorundayız, ülkeyi terk edecek halimiz yok. Sizden ricamız soğan çiftçisinin düştüğü zor durumu gündeme getirmeniz" dedi.

“BU MEMLEKET BU KADAR UCUZ MU”

Akşener''e yoğun ilgi Kırıkhan''da de devam etti. ''Cumhurbaşkanı Akşener'' sloganlarıyla karşılanan Akşener, esnafın derdini dinlemek için dükkanları gezdi. Bu sırada bir vatandaş çektiği sıkıntıyı "66 yaşındayım, yüzde 55 engelliyim 610 lira maaşım var, iki göz evimde benim gibi sağlık problemleri olan eşimle yaşıyorum. Çocuklarım 17 yıldır Kıbrıs''ta ön izinle çalışıyor, hala vatandaş olamadılar. Türkiye''de 20 gün yaşayan bir insan bile vatandaş oluyor. Bu memleket bu kadar ucuz mu?" diye dile getirdi.

“DESTEK DİYE VERDİKLERİ 3 BİN LİRA KİME YETECEK”

Giyim dükkanı işleten bir esnaf da maliyetlerin çok yükseldiğini belirterek "Dükkan kiraları çok yüksek, senelik 50 bin liralık kiramızı iki yıldır çıkartamıyoruz. Destek diye verdikleri 3 bin lira kime yetecek? 5 kişi çalışıyor. Kimine maaşlarını veremiyoruz, yarı yarıya vermek zorunda kalıyoruz. Durumumuz kritik, ayakta durmaya çalışıyoruz. Stopajların, vergilerin düşmesini istiyoruz" diye konuştu.

AKŞENER VATANDAŞ SORUNLARINI MECLİS’TE GÜNDEME GETİRECEK

Akşener, Kırıkhan''dan ikinci durağı Defne ilçesine hareket etti. Defne''de esnaf ziyareti yapan Akşener, ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı''na konuk oldu. İYİ Parti lideri, Belediye Başkanı Lütfü Savaş''tan kentin sorunları hakkında bilgi aldıktan sonra son durağı Antakya''ya geçti.

Esnaf, Akşener''e pandemi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları ve iktidardan yapılan yardımların desteğinin yetersizliğinden şikayetçi oldu. Sorunlarını anlatmak isteyen esnafları ve vatandaşları dinleyen Akşener, tüm problemleri Meclis''te gündeme getireceğini söyledi.

“DOĞACAK KIZIM İÇİN ENDİŞELENİYORUM”

Doğacak kızım için endişeleniyorum Kuyumculuk yapan bir esnaf İYİ Parti Lideri Akşener''e, son zamanlarda artan Atatürk''e yapılan hakaretler ile kadınlara yönelik şiddeti hatırlattı. Kuyumcu Akşener''e şunları söyledi: "Eşim 8 aylık hamile ben bu ülkede doğacak çocuğumun geleceğini görmüyorum. Kız çocuğum olacak, bu kadar kadın cinayeti, kadına şiddet gerçekleşirken bu ülkede nasıl evlat yetiştireceğim? Sizden bir ricam var grup konuşmanızın büyük bir bölümünü Atatürk''e ayırın. Atatürk''e yapılan haksızlıklardan, hakaretten artık sıkıldık. 30 yaşındayım susturulmaktan bıktım, artık bu ülkede konuşmak, derdimi anlatmak istiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu''na ve size güvendik bizim dini ve milli değerlerimize sahip çıkın."

İlgili Haberler