Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile ilgili bomba iddia. Cumhurbaşkanı Erdoğan işareti verdi

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile ilgili bomba iddia. Cumhurbaşkanı Erdoğan işareti verdi
Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınacağını iddia etti...

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Milli Görüş'ün kanalı TV5'te yayınlanan ve moderatörlüğünü Hasan Basri Akdemir'in yaptığı Ekonomi ve Ötesi programında açıklamalarda bulundu.
Kahveci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyon ve faiz açıklamasından sonra Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın gönderileceğini söyledi.
"NACİ AĞBAL'A YOK GÖZÜKTÜ"
Erdoğan'ın yaptığı açıklamadaki "Kur istikrarı, enflasyonla mücadelede oldukça önemli bir yer tutuyor ama değerli arkadaşlar; domates, patates, leblebi, çekirdek, bütün bunlarla beraber biz mücadele ederiz diyorsanız kusura bakmayın bir yere varamazsınız. Asıl iş faizi düşürmek suretiyle enflasyonu aşağıya düşürmektir. Faiz enflasyonla doğru orantılıdır, ne kadar aşağı çekerseniz o da aşağı gelir çünkü biz bunu yaşadık" sözlerini yorumlayan Kahveci, "Naci Ağbal'a yol gözüktü" dedi.
Kahveci, şunları söyledi:
"Naci Ağbal'a yolu gösterdi... En azından yol göstermese bile bütün faiz sorumluluğundan Cumhurbaşkanı kendini temizledi. Geçmiş dönem Berat Albayrak'ın yapmış olduğu 130 Milyar Dolarlık kayıp döviz falan, bunlardan kendini temizledi. Türkiye iki büyük fantezi yaşadı son iki yılda; Sayın Cumhurbaşkanı'nın faiz fantezisi 2 Trilyon liraya mal oldu. Burada hesaplarını verdik, açıkladık... Sayın Berat Albayrak'ın da döviz fantezisi 130 Milyar dolara mal oldu bu ülkemize. Şimdi, döviz kalmamış. Dövizin kalmamış, eksi 50 Milyar Dolar. Berbat durumdasın. Ne yapıyorsun? Yüksek faiz vererek döviz kazanmak durumundasın. Çalışarak kazanamıyorsun, üreterek kazanamıyorsun."

 

İlgili Haberler