Merkez Bankası'nın fazi kararı sızdı. Piyasalar bu karara odaklandı

Merkez Bankası'nın fazi kararı sızdı. Piyasalar bu karara odaklandı
Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı bugün düzenlenecek olan Para Politikası Kurulu toplantısının ardından belli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde “Faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz” demesi, Merkez Bankası’nın vereceği kararın daha da çok merak edilmesine neden oldu.

Piyasalar Merkez Bankası''nın (MB), bugün yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alacağı kararlara odaklandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz” açıklamalarından sonra yapılacak olan ilk faiz toplantısı olması nedeniyle toplantıdan çıkacak karar merakla bekleniyor.

MERKEZ BANKASI FAİZİ DÜŞÜRECEK Mİ?
Piyasa kulislerinde, Merkez Bankası''nın bu toplantıda apar topar faiz indirimine gitmeyeceği ancak mesaj vermekle yetinebileceği görüşü hakim. Yine de uzmanlar, MB''nin sürpriz bir adım atma ihtimalini de göz ardı etmiyor. Ancak uzman isimlerin tahminlerinde bu ay da faizin sabit kalması ağırlıklı bir beklenti olarak öne çıkıyor.

Temmuz ayındaki PPK toplantısında politika faizi yüzde 19 seviyesinde sabit tutulmuştu.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı ise bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 17,50 oldu.

İlgili Haberler