Merkez Hakem Kurulu'ndan istifa kararı

Merkez Hakem Kurulu'ndan istifa kararı
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun istifa kararı aldığı öğrenildi. Gündoğdu'nun yerine Sabri Çelik, bir süreliğine yeni MHK başkanı olacak.

A Spor''un haberine göre; TFF''de başkan Nihat Özdemir''in ardından istifalar gelmeye devam ediyor. Özdemir''in ardından MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu''nun istifa kararı aldığı öğrenildi.

Gündoğdu bu sezonun başında istifa eden Serdar Tatlı''nın yerine göreve gelmişti.

NE OLMUŞTU?

MHK, Süper Lig''de görevli hakem listesinde değişiklik yapmış, 13 hakemin sezonun geri kalanında görev yapmamasına karar vermişti. MHK''nin kararı tartışmalara neden olmuştu.

TFF''nin internet sitesinden yapılan açıklamada Süper Lig''de düdük çalan; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarılmıştı. Özgür Yankaya''nın ise sadece VAR hakemi olarak görev yapabileceği duyurulmuştu.

"LİSTEDEN BEN SORUMLUYUM" DEMİŞTİ

Ferhat Gündoğdu hakemler için, "Ne TFF Başkanı Nihat Özdemir ne de herhangi bir kulüp... Bu tamamen benim ve kurulumun hazırladığı listedir. Bu listeden tamamen ben sorumluyum" açıklamasında bulunmuştu.

TFF AÇIKLADI

TFF, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu ve MHK üyelerinin, Servet Yardımcı''ya istifasını sunduğunu açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu, MHK üyeleri ile birlikte Başkanımız Sayın Servet Yardımcı''ya istifasını sunmuştur. Sayın Dr. Ferhat Gündoğdu ve kurul üyelerine katkıları için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz.

Ayrıca Merkez Hakem Kurulu''nun yeni başkan ve üyeleri belirlenerek en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır.

YENİ BAŞKAN SABRİ ÇELİK

Ferhat Gündoğdu''nun yerine Sabri Çelik, bir süreliğine yeni MHK başkanı olacak. Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu''da MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ekibiyle birlikte görevinden istifa etmiş ve Namoğlu''nun yerine eski hakem Sabri Çelik getirilmişti.

Sabri Çelik kimdir?

Sabri Çelik, uzun yıllar 1. ligde hakemlik görevi yapmasının ardından yaşı dolayısıyla görevini bırakmıştı.

Daha önce 2004 yılında Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı yapan Çelik, daha sonra UEFA adına gözlemcilik görevini üstlenmişti. 1959 doğumlu olan Sabri Çelik, son olarak Galatasaray -Porto U20 müsabakasında gözlemci olarak yer almıştı.

 

İlgili Haberler