Mersin Belediyesi dar gelirlilere 3 çeşit yemeği 3 liraya veriyor

Mersin Belediyesi dar gelirlilere 3 çeşit yemeği 3 liraya veriyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mahalle Mutfakları projesiyle dar gelirli vatandaşlara 3 çeşit yemeği 3 liradan veriyor. Belediye aynı zamanda ramazan ayı boyunca günde 5 bin kişiye ücretsiz yemek ikram edecek.

Mersin Belediyesi dar gelirlilere 3 çeşit yemeği 3 liraya veriyor

SÜMEYRA KIRCA/ YENİÇAĞ

Yoksulluğun giderek derinleştiği Türkiye''de belediyeler sosyal yardımlarını artırıyor. Bunun örneklerinden birini teşkil eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Mahalle Mutfakları projesi ile dar gelirli vatandaşların yaşadığı 21mahallede hafta içi her gün 3 çeşit yemeği 3 liradan satışa sunuyor. Bunun dışında belediye Mersin merkez ve Tarsus''ta faaliyet gösteren Aşhane hizmeti ile yoksulluk, engellilik, yaşlılık veya kronik sağlık sorunu gibi nedenlerden dolayı evde yemek yapamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, hafta içi her gün ücretsiz üç çeşit sıcak yemek hizmeti veriyor. ''1 Ekmek 1 Çorba'' projesi ile hastanelerin Acil Servis önleri dahil şehrin onlarca noktasında ücretsiz sıcak çorba hizmeti de veren Büyükşehir, pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara dağıtılan gıda kolisi yardımını evinde karantinada olanlar için de sürdürüyor.

12 BİN 253 KİŞİYE HALK KART VERİLDİ

Sosyal belediyecilik kapsamında dar gelirli ailelere birçok yönden yardım ettiklerini belirten Başkan Vahap Seçer, Halk Kart uygulaması ile her ay dar gelirli vatandaşların hesabına düzenli olarak para yüklediklerini söyledi. İhtiyaç sahiplerinin bu parayla anlaşmalı bakkal ve yerel marketlerden tekel ve kozmetik ürünleri hariç olmak üzere temel ihtiyaçlarını satın alabileceğini vurgulayan Vahap Seçer, bu uygulama ile 12 bin 253 ihtiyaç sahibi vatandaşın hesabına, her ay toplam 1 milyon 611 bin 380 lira yatırıldığını kaydetti.

ESNAFIN KİRA BORÇLARINI SİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde zor günler yaşayan esnafa da yardım etmeyi ihmal etmedi. Belediyeye bağlı şirketlerin kiracısı olan işletmelerin kiralarında 2021 yılı boyunca herhangi bir artış yapmama kararı alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, faaliyetlerini tamamen durduran işletmelerin de 6 aylık kira borçlarını sildi. Salgın tedbirleri kapsamında kısıtlamalar sebebiyle mağduriyet yaşayan 2 bin 107 esnafın meskenlerine ait su faturasının 500 liralık kısmını karşıladı. Şoför esnafının da yüzünü güldüren kararlar alan Büyükşehir, toplu taşıma araçlarında kullanım yaşını 10''dan 15''e çıkardı. Öğrenci taşımacılığı yapan S plakalı araçların vize ücretlerinde yüzde 90, personel taşımacılığı yapan S plakalı araçların vize ücretlerinde ise yüzde 55 indirim yapan Büyükşehir Belediyesi; aldığı bu kararla 1,5 milyon liralık bir gelirden feragat etti fakat 6 bin 419 şoför esnafının yüzünü güldürdü.

RAMAZAN BOYUNCA 5 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ YEMEK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl pandemiden dolayı toplu iftar veremeyeceklerini ancak hafta sonu da dahil olmak üzere her gün 3 ilçenin 3 mahallesinde ücretsiz yemek dağıtımı yaptıklarını duyurdu. Vahap Seçer bu sayede Ramazan ayı boyunca her gün 5 bin kişiye ücretsiz yemek ikramı yapacaklarını kaydetti.