Mersin’de su indirimi AKP ve MHP engeline takıldı

Mersin’de su indirimi AKP ve MHP engeline takıldı
MESKİ’nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda ilk su aboneliklerinde alınan katılım payının yüzde 50 oranında indirilmesi teklifi gündeme alındı. Söz konusu teklif AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün olağanüstü genel kurulunda, ilk su aboneliklerinde alınan katılım payının yüzde 50 oranında indirilmesi teklifi görüşüldü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in teklif ettiği indirim önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Cumhur İttifakı üyeleri teklif oylamaya sunulduğunda blok halinde ret oyu kullandı. Oylamanın tamamlanmasının ardından AKP’li ve MHP’li vekiller, yüzde 55 oranında indirim teklifini başkanlığa sunmak istedi. Ancak bu sırada hukukçu meclis üyeleriyle hukukçu bürokratlardan, ikinci bir oylama yapılamayacağı uyarısı geldi. Hukukçu meclis üyeleri, olağanüstü genel kurulun, önceden ilana çıkan gündem ilanına göre yapılabileceğini, ilan edilen gündem maddesine yeni bir madde eklenemeyeceğini belirtti.

AKP’li ve MHP’li üyeler, yeni gündem maddesi eklenmediğini, maddenin yeniden oylanmasını istediklerini de söyledilerse de bu seçenek yasalara göre gündeme alınamadığı için oturum kapatıldı. Çünkü Meclis Çalışma Yönetmeliği’nin 14. Maddesine göre, reddedilen bir madde aynı oturumda yeniden gündeme alınamıyor.

Yaşanan gelişmelerin ardından indirim kararı Mayıs ayındaki genel kurula kalmış oldu.

İlgili Haberler