Mert'in test sonucu TFF'de tartışma yarattı

Mert'in test sonucu TFF'de tartışma yarattı
Geçtiğimiz hafta korona virüs testi pozitif çıkan Başakşehir kalecisi Mert Günok'un bir gün sonra yaptırdığı test negatife döndü. UEFA virüs konusunda ehil olan laboratuvarları dikkate alıyor. Başakşehir'in UEFA'ya yaptığı başvuru sonucunda Günok'un Manchester United karşısında oynamasında bir engel görülmediğinin bildirilmesi, TFF'nin mevcut protokolü olan 14 gün kuralında tartışma yarattı.

MANCHESTER UNITED MAÇINDA SAHADA, DENİZLİSPOR MAÇINDA YOK

DHA'nın haberine göre, turuncu lacivertlilerin yarın Manchester United ile deplasmanda oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 4'üncü hafta karşılaşması için UEFA'ya yazı gönderen Başakşehir Kulübü, bu başvurunun karşılığını aldı. Son 4 testi negatif çıkan ve bu konuda ehil olan laboratuvar sonucunu dikkate alan UEFA, Mert Günok'un Manchester United müsabakasında oynamasının herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini belirtmesi üzerine gözler TFF'ye çevrildi. TFF'nin bu konuda bir kural değişikliği yapıp yapmayacağı konusunda herhangi bir gelişme yaşanmazken, Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester United müsabakasında oynayacak olan Mert Günok, TFF'nin mevcut protokollerinden dolayı takımının hafta sonu oynayacağı Yukatel Denizlispor karşılaşmasında forma giyip giymeyeceği belirsizliğini koruyor.

"14 GÜNDEN 10 GÜNE DÜŞÜRÜLSÜN"

Süper Lig'de 53 futbolcunun Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle forma giyemediği 9'uncu hafta maçları sonrasında kulüpler ve oyuncular, TFF'nin mevcut Covid-19 protokolleri nedeniyle mağdur oldu. Bu 53 futbolcunun bir bölümünün testinin negatife dönmesi ancak TFF'nin 14 gün kuralı nedeniyle 2 hafta sahalardan uzak kalması kulüplerin elini bağlarken, kulüpler ise Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun karantina süresini 14 günden 10 güne düşürdüğünü ve TFF'nin de bunu uygulaması gerektiği konusunda hemfikir.
 

"YETKİLİLERİN ALACAĞI KARARLAR FEDERASYONU AŞABİLİYOR"

Bu konuda fikri sorulan A Milli Futbol Takımı Teknik direktörü Şenol Güneş; "Şu anda flu bir dönem yaşıyoruz. Geçen sene de toplantılara katıldım, o zaman oynanmasından yanaydım. Ama Allah’a şükür sezon bitirildi. Ama şu andaki durum federasyonu da aşar, bilim kurulu var, sağlık kurulu var. Mesela geçende yaşadığımız durum, kamp dönemi oldukça zor geçti. Ben çok titiz birisiyim bir kere. Bana sorarsanız öncelikle herkesin sağlığı önemli sonra da oyun. Sağlıktan önemli bir şey yoktur. Ama tabii ki ekonomi de işin içinde şu anda. Yetkililerin alacağı kararlar federasyonu aşabiliyor. Mesela saha içinde oyuncunun pozitif çıkma durumu var. Bunu yaşadık Vida konusunda. Sonra bunun bir de saha içindeki diğer kişilere yansıması var." açıklamasında bulundu.

mert-gunok-manchester-deplasmanina-goturuldu-tffnin-covid-19-protokolleri-degisecek-mi-6419-dhaphoto1.jpg