Mesut Özil, Premier Lig tarihine geçti

Mesut Özil, Premier Lig tarihine geçti
Arsenal’in Türk asıllı Alman oyuncusu Mesut Özil, Leicester City karşısındaki performansı ile göz doldurdu. Özil, attığı golle Premier Lig tarihine geçti.

Leicester City karşısında parmak ısırtan bir performans sergileyen Mesut Özil, attığı golle de Premier Lig tarihine geçti.

Arsenal, Premier Lig'in 9. haftasında konuk ettiği Leicester City'i 3-1 yenerek, ligdeki üst üste 7. galibiyetini alırken, maça damgasını vuran ise Mesut Özil oldu.

Mesut maçı 1 gol, 1 asist ile tamamlarken, özellikle ikinci yarıda takımı bir maestro gibi yöneterek parmak ısırttı.

Mesut, ayrıca 45. dakikada attığı golle lig tarihine geçti. Başarılı oyuncu, bu golle ligdeki gol sayısını 30'a yükseltti ve Premier Lig tarihinde en fazla gol atan Alman oyuncu oldu.

GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ

Premier Lig'de 9. haftanın kapanış maçında Arsenal, Emirates'te Leicester City'i konuk etti. Topçular, ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı 3-1 kazanmayı başardı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Leicester City oldu. Claude Puel'in Arsenal'a özel üçlü savunma tercihi bir hayli işe yararken, Leicester birçok pozisyona girdi.

Bu pozisyonların birinde 31. dakikada yakalanılan hızlı hücumda Ben Chilwell'in vuruşu Hector Bellerin'e çarptı ve ağlarla buluştu: 0-1

İlk yarı bu sonuçla sona erecek diye düşünülürken ise 45'te sahneye Mesut Özil çıktı ve Bellerin'in sağ kanattan verdiği yerden pasında harika bir tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-1

Taraflar soyunma odasına bu skorla giderken, ikinci yarıdaysa sahada bambaşka bir Arsenal vardı.

Mesut Özil önderliğinde parmak ısırtan bir performans gösteren Arsenal, 63 ve 66'da oyuna sonradan giren Pierre Emerick Aubameyang'ın golleriyle farkı bir anda ikiye çıkardı. İki golde de Mesut'un paslarının büyük payı vardı.

Arsenal maçı bu skorla kazanmayı başarırken, böylece Premier Lig'de üst üste yedinci galibiyetini almış oldu ve puanını 21'ye yükseltti. Leicester City ise 12 puanda kaldı.

İlgili Haberler