Meteoroloji bu bölgeleri tek tek uyardı. Kuvvetli don ve çığ tehlikesi bulunuyor

Meteoroloji bu bölgeleri tek tek uyardı. Kuvvetli don ve çığ tehlikesi bulunuyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

AA''da yer alan habere göre, Meteoroloji''den yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusuna çığ uyarısı yapıldı. Açıklamada vatandaşların, oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli olmaları istendi.

DOĞU ANADOLU''NUN GÜNEYDOĞUSUNUN KAR YAĞIŞLI GEÇECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye''nin doğu ve güneybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu''nun güneydoğusunun kar yağışlı, Muğla çevreleri ile Antalya''nın batı kıyı kesimlerinin yağmur ve yer yer sağanak, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ ZİRAİ DON RİSKİ BULUNUYOR

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile iç ve batı bölgelerde yer yer sis beklendiği, Zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı kesimlerde (Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz) hafif, Karadeniz kıyı kesiminde hafif yer yer orta, iç kesimlerde orta yer yer kuvvetli zirai don riski bulunduğu bildirildi.

Hava sıcaklıklarının, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor.