Meteoroloji uyardı. Günlerce sürecek

Meteoroloji uyardı. Günlerce sürecek
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de sıcaklıkların iç ve batı kesimde artması beklenirken yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. 5 günlük hava durumu tahminine göre ise pazar, pazartesi ve salı günü yağışlar etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden yapılan açıklamaya göre; Marmara, Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları İç Anadolu''nun kuzeybatısı ile Antalya, Ağrı, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği öngörülüyor.

ÇIĞ UYARISI

Yağışların; genel olarak yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu''nun güneydoğusu ile Artvin''in doğusunda karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olması öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusu için çığ uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıklarının; iç ve batı bölgelerde artacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın ise genel olarak batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL''DA 4 GÜN BOYUNCA YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji''nin paylaştığı 5 günlük hava durumu tahminine göre ise, İstanbul''da bugün aralıklarla olmak üzere salı gününe kadar yağış bekleniyor. Yurdun birçok kesiminde de özellikle yarın ve pazartesi günü yağışların etkili olması öngörülüyor.

İlgili Haberler