Meteoroloji kara kışın geri geleceği tarihi açıkladı

Meteoroloji kara kışın geri geleceği tarihi açıkladı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Yurt genelinde hava sıcaklığı, 2 ila 5 derece artacak.  Sıcaklıkların ardından perşembe günü yağış geleceği tahmin ediliyor.

Aralarında İstanbul Ankara ve İzmir de var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde artış gösterecek. Marmara ve Kuzey Ege''de mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık yaşanacak. Ardından sıcak hava yerini yağışa bırakacak.

Perşembe günü sağanak yağış uyarısı yapılan bu rapora göre; yurdun pek çok şehrinde soğuk ve yağışlı hava hakim olacak. Perşembe günü ise İstanbul, Ankara ve İzmir''in de aralarında olduğu pek çok şehir için sağanak yağış uyarısı yapıldı.  Bolu, Çankırı ve Kastamonu illeri için karla karışık yağış uyarısında bulundu.

Yağış uyarısı yapılan iller şöyle:

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Sinop, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Muğla, Burdur, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir.

Bugünden itibaren yurda giriş yapacak olan yağışlı hava ise batıdan itibaren adım adım Türkiye’ye yayılacak ancak sıcaklıklarda büyük değişiklik meydana gelmeyecek. Geçtiğimiz hafta İstanbul''da 3 dereceye kadar düşen sıcaklıklar 15 dereceye ulaşacak.

Marmara
Marmara bölgesi için beklenen hava tahmini şu şekilde; yeni günde Marmara bölgesi parçalı bulutlu, çok bulutlu. Çanakkale ve çevreleri ile Balıkesir''in batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esecek.

Ege
Ege bölgesinin yeni günde parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don riski bulunuyor.

Akdeniz
Akdeniz bölgesinin yeni günde az bulutlu, batısının parçalı yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

İç Anadolu
İç Anadolu bölgesinin bugün havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don görülebilir.

Batı Karadeniz
Batı Karadeniz’in yeni günde parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Hafta genelinde sağanak yağmur ve yağmur görülebilir. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz
Orta ve Doğu Karadeniz’de parçalı ve az bulutlu hakim olması bekleniyor. Haftanın diğer günlerinde ise sağanak ve gök gürültülü yağış görülebileceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz''in kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu
Doğu Anadolu yeni günü soğuk hava ile karşılamaya devam edecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kar ve sulu kar yağışı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu
Güney Doğu Anadolu Bölgesi de günü ve yeni haftayı soğuk ve parçalı, az bulutlu hava ile karşılayan bölgelerden biri. Soğuk hava ve beraberinde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmeli.

Don, pus, sis bekleniyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Kıyı Ege ve Manisa çevreleri ile Balıkesir''in kıyı, Antalya''nın doğu kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Sıcaklıkların ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacağı, Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimleri ile Akdeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Orta Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler