Meteoroloji’den kafaları karıştıran açıklama. Bu haberi okumadan plan yapmayın

Meteoroloji’den kafaları karıştıran açıklama. Bu haberi okumadan plan yapmayın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Türkiye’de önümüzdeki hafta dört mevsim birden yaşanacak.

Haber Global’de yer alan habere göre, hafta sonu yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hafta sonu İstanbul''da yağış beklenmiyor. Yarın (14 Kasım Pazar) hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönüyor. Bazı bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Pazartesi ve Salı günü kuzey kesimlerde sağanak yağışlar bekleniyor.

Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi''nde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve bulutlu geçecek.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ile don olayının görüleceği bölgede yer yer pus ve sis hadisesi de yaşanacak. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi beklenen bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede beklenen sis ve pus hadisesi nedeniyle görüş mesafesinin azalması ile buzlanma ve don olayına karşı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

İlgili Haberler