21 Aralık 2018 tarihinde yayımlananUğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında yaptıkları açıklamalarnedeniyleMüjdat GezenveMetin Akpınarhakkında ''Cumhurbaşkanına alenen hakaret'' suçlaması ile 4’er yıl 8’er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yargılamayı yapan Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi, Gezen ve Akpınar’ın söylediği sözlerim kimsenin onur, şeref ve saygınlığını zedeleyebilecek nitelikte olmadığı belirterek beraat kararı vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları beraat kararınaitiraz etmişti. Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi itirazı reddetti.

''KARAR YARGIDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE İŞARET''

Müjdat Gezen’in avukatıCelal Ülgenkararı şu sözlerle değerlendirdi: “Müjdat Gezen’in ve Metin Akpınar’ın beraat kararlarına yapılan itirazın reddedilmesi yargıda bir iklim değişikliğine işaret etmektedir. Yakın bir süreçte seçim olacak. Yapılan anketlerde siyasi iktidarın aleyhine sonuçlar çıkmakta. Ayrıca Türkiye derin bir ekonomik kriz içerisinde. Yaşanan bu süreçten de bürokratlar, yargıçlar ve savcılar etkileniyor. Bu değerlendirmeyi yaparken bu kararı veren yargıçlara da haksızlık etmek istemem. Bu kararı veren yargıçlar gerçek bir yargıç kimliğiyle karar vermişlerdir. Onlara haksızlık etmek istemiyorum.”