Metin Ergun'dan Şamil Tayyar'a sert cevap

Metin Ergun'dan Şamil Tayyar'a sert cevap
Libya tezkeresine 'hayır' oyu kullanan İYİ Parti'yi hedef alan AKP'li eski vekil Şamil Tayyar'a cevap İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun'dan geldi.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, partisinin hedef alan AKP'ye yakın yazar Şamil Tayyar'a Twitter hesabı üzerinden cevap verdi.

Geçtiğimiz gün Meclis Genel Kurulu'na getirilen Libya tezkeresine İYİ Parti, Mehmetçiğin Arapların iç savaşına gönderilmemesi gerekçesiyle 'Hayır' oyu vermişti.

Tayyar ise İYİ Parti'yi HDP ile aynı karede durmakla eleştirirken, "Türkiye yoluna devam eder ama bu hatalı tercihin bedelini siyaseten çok ağır öderler" ifadelerini kullanmıştı.

TAYYAR'A 'ERGENEKON'LU CEVAP

AKP eski milletvekili ve araştırmacı-yazar Şamil Tayyar'a cevap İYİ Partili Metin Ergun'dan geldi. Tayyar'a Ergenekon kumpasını hatırlatan Ergun, "Ergenekon ihaneti sürecindeki tahminlerine benziyor" ifadelerini kullandı.

Şamil Tayyar, FETÖ'nün Ergenekon kumpasını en ateşli savunan isimler arasında yer alıyordu. AKP'li Tayyar'ın, sözde Ergenekon yapılanmasını anlatan çok sayıda kitabı da bulunuyor.

Kumpasın çökmesi ve skandal davanın sonuçlanmasının ardından FETÖ'nün TSK'ya gerçekleştirdiği en büyük kumpası savunmaya devam eden Şamil Tayyar, kararın ardından "Mahkeme, arkasında güçlü bir siyasi irade olmadığı için suçlu/suçsuz ayrımı yapmadan kolay yolu seçti, topyekun temizliğe giderek Ergenekon defterini kapattı" ifadelerini kullamıştı.