Metin Kurt kimdir, ne zaman öldü?

Metin Kurt kimdir, ne zaman öldü?
Galatasaray, eski futbolcularından Metin Kurt'u vefatının 9.yılında sosyal medyadan andı. Sarı Kırmızılılar'da 6 yıl forma giyen Kurt, taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Peki Metin Kurt kimdir? Ne zaman öldü? İşte detaylar...

Galatasaray''ın eski futbolcularından Metin Kurt, 64 yaşında vefat etmişti. 1970 ile 1976 yılları arasında Sarı Kırmızılı takımın formasını terleten Kurt, Brian Birch yönetiminde 1970 ile 1973 yılları arasında kazanılan üç şampiyonlukta en önemli pay sahiplerindendi. İşte Kurt''un hayatı..

METİN KURT KİMDİR, NE ZAMAN ÖLDÜ?

1948 yılında Kırklareli''nde doğan Metin Kurt, parlak bir öğrenci olmasına rağmen, ailesini geçindirmek için amatör olarak futbola başladı. Adaletspor ve Altay''da forma giymesinin ardından, yakın zaman önce kaybettiğimiz Tamer Güney''in teknik direktörü olduğu PTT takımında yıldızı parlayan Metin Kurt, PTT''den sonra ününü ülke çapına yayacağı Galatasaray''a 1970 yılında transfer oldu.

Galatasaray forması ile altı sezon geçiren Metin Kurt, Brian Birch teknik direktörlüğünde üst üste üç şampiyonluk kazandığımız takımın en önemli parçalarından oldu. Futbolu futbol olduğu için sevdiğini dile getiren Metin Kurt, sahadaki dik duruşunu saha dışında da gösterdi.

"Halka yakın olmak için kanatta oynuyorum" diyerek taraftarın sevgisini kazanan Kurt, 37 kez ay-yıldızlı formayı giydi. Ülkemizde ilk futbolcu sendika girişimini başlatan Metin Kurt, Galatasaray sonrası Kayserispor''da bıraktı. Unutulmaz isim, Eyüpspor ve Yedikule gibi takımlarda teknik direktörlük yapmış, 24 Ağustos 2012 tarihinde aramızdan ayrılmıştı.

İlgili Haberler