"Mezun olan her subayın rütbesini Gülen takardı"

"Mezun olan her subayın rütbesini Gülen takardı"
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında ifade veren FETÖ’nün eski ‘asker imamı’ H.P. çok çarpıcı itiraflarda bulundu.

1990’lı yıllardan bu yana, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere askeri üstlerin ve kolorduların bulunduğu bütün illerde askerlerle irtibatı sağlamak üzere Cemaat mensupları  görevlendirildiğini belirten H.P. itiraflarında özetle şunları anlattı:

'BİLİNEN EN MEŞHUR İMAM ADİL ÖKSÜZ'

En meşhuru darbenin ertesi günü ismi medyaya yansıyan Adil Öksüz’dür. Öksüz, Gülen’in özel yetiştirdiği mollalardandır. Adil Öksüz’ün, 20 yıldır M.Ö.’nün yardımcısı olarak Hava Kuvvetleri’nden sorumlu olduğunu düşünüyorum.

'MOLLALARIN İMAMI C.T.'DİR'

Gülen, 36 yıldır sürekli yakın çevresinde 10 ile 30 arasında sayısı değişen ilahiyat mezunu mollalara ders verir. Bu mollalardan en bilgili ve kabiliyetlerini seçerek özel görevlendirmeler yapar. Mollaların imamı ise son 25 yıldır C.T. hocadır.

'MEZUN OLAN ASKERLERİN RÜTBESİNİ GÜLEN TAKARDI'

Fethullah Gülen ABD’ye gittiği tarihe kadar 3-5 subaydan sorumlu ‘murakıp’ denilen kişiler, Altunizade FEM Dershanesi’ne özel arabayla gelir, gizli arka kapıyı kendilerinde bulunan kumandasıyla açıp içeri girer, kimseye görünmeden asansörle direkt 5. kata çıkardı. Gruplar birbirini görmeden Gülen’in özel odasına geçerdi.

Askeri öğrenciler mezuniyet töreni sonrası Gülen’in özel odasına gelirdi. Gülen’e hediyeler sunar, Gülen de onlara pahalı bir saat veya kalem gibi hediyeleri verir, rütbelerini kendi eliyle takar ve dua ederdi. 1998’e kadar bu seremoni bütün Harp Okulu mezunlarına ve rütbe değişimi yapan askerlere uygulandı.