MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı kim oldu?

MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı kim oldu?
MHP Kütahya Belediye Başkan adayı kim oldu sorusu Kütahyalılar tarafından en sık ve en çok merak edilen isimlerden biri oldu. Bahçeli, Prof. Dr. Âlim Işık'ın ismini açıkladı. 

MHP Kütahya Belediye Başkan adayı kim oldu? 31 Mart 2019 yerel seçimlerin yaklaşmasıyla Devlet Bahçeli bugün 50 il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Bunlardan biri de Kütahya belediye başkan adayı oldu. Bahçeli Kütahya için Alim Işık'ı gösterdi. Peki Alim Işık kimdir, nereli ve kaç yaşında?

MHP ALİM IŞIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİM IŞIK KİMDİR

3 Şubat 1959'da Kütahya Simav'da doğdu. Baba adı Ali, anne adı Meryem'dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını ÇÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında tamamladı.

ÇÜ Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1991'de Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında doçent, 1997'de Tarım Makineleri, 2000 yılında da Endüstri Mühendisliği Anabilim dallarında profesör oldu. Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğretim üyeliği, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)'nde Senato ve Yönetim Kurulu üyeliklerinin yanı sıra Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1997 - 2001 yıllarında DPÜ Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve DPÜ Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bilimsel alanda, 200 civarında makale, bildiri ve kitaptan oluşan yayınlanmış eseri bulunmaktadır.

23 ve 24. Dönemde Kütahya Milletvekili seçildi. 23. Dönemde İKÖPAB Türk Grubu Üyesi; 24. Dönemde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi ve Asya Parlamentoları Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Işık, evli ve 3 çocuk babasıdır.