MHP "Sır Zarfta" sessizliğe büründü!

MHP "Sır Zarfta" sessizliğe büründü!
“Bahçeli kendisine ‘kapalı bir zarf’ gelmesinin ardından başkanlık sistemi konusunda dönüş yaptı” şeklindeki iddialar tartışmalara neden olurken, MHP Genel Merkezi’nden ses çıkmadı.

Bilun ÇELİK / Yeniçağ

Başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin referanduma götürülmesine öncülük yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu tavrına yönelik tartışmalar devam ediyor. MHP Milletvekili Atilla Kaya’nın, “Sayın
Genel Başkan, ‘Parlamenter sistemden yanayız’ dedikten bir hafta sonra başkanlık sistemine ‘evet’ dedi” açıklamasıyla başlayan tartışmalar, “Bahçeli o meşhur konuşmayı yapmadan önceki gün kendisine kapalı bir zarf geldi” iddiasıyla büyüdü.

Konuyu gündeme taşıyan Ahmet Takan, 9 Şubat’taki yazısında şunlara yer verdi: “Atila Kaya, ‘Sistem tartışmaları’ başlayınca sayın Genel Başkan, MYK üyeleri, Milletvekilleri ve il başkanlarıyla yaptığı toplantılarda ‘Parlamenter sistemden yanayız’ dedikten bir hafta sonra başkanlık sistemine ‘evet’ dedi’ diyor. Çok önemli ve de çok çarpıcı bir iddia. Atila Kaya’nın da bunu boşuna konuşmadığı kesin.

MHP kulislerindeki sağlam kaynaklara göre, ‘Bahçeli o meşhur konuşmayı yapmadan önceki gün kendisine kapalı
bir zarf geldi. Ne olduysa ondan sonra oldu...’ İşin sırrı yine zarfta!..” Bahçeli değinmedi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün MHP’nin kuruluşunun 48’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamaları çerçevesinde partisini izleyen gazetecilerle bir araya geldi. Ancak Bahçeli, başkanlık sistemine desteğine vurgu yaparkan, “Zarf” iddialarına hiç değinmedi.

AKP ve MHP’nin kampanyasını kendi gerekçeleri doğrultusunda yürüteceğini söyleyen MHP lideri, her şeye rağmen bazı kavramların çelişkilere fırsat vermeden ağız birliği içinde kullanılması gerektiğini de sözlerine ekledi. “Biz gidip ‘evet’i anlatmazsak kimse ‘evet’ demez” diyen Bahçeli, kampanyada “Bu ülke için vazgeçilmez bir yeminimiz vardır.

Onun için Evet” sloganını kullanacaklarını duyurdu. Devlet Bahçeli, Konya’da referanduma ilişkin toplantı yapacaklarını ancak bu toplantıya “Hayır” oyu veren milletvekillerinin katılmayacağını da söyledi. Kimseyle paylaşmadı

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan da “Bizim Genel Başkan’ımız bir kişi ile tartışmadı bu konuyu ne Divan’da
ne MYK’da ne de milletvekilleri ile hiçbir yerde tartışılmadı. Bilmediğimiz bir şey var. Ama gördüğümüz bir şey var. Bu çözüm sürecinde nasıl oldubittiyegetirildi ve gizli gizli götürüldü” dedi. Okutan şu ifadeleri kullandı: “HDP ile köprüler tam olarak atılmadan 7 Haziran’da tam bir başkanlık sistemipropagandası ile seçime gittiler. Ama bu milletten onay almadı. Şimdi bizimkiler diyor ya bu millete gidecek, evet 7 Haziran’da gitmişti ama onay almamıştı.

AKP’nin tüm argümanları o zaman başkanlık sistemi üzerine kurulmuştu. 1 Kasım’da seçime güçlü ve tek başına iktidar sloganı ile gitti ve milletten onay aldı. Şimdi başa dönüldü ve MHP ile koalisyon yapılıyor. Sayın Genel Başkan gündeme getirdiğinde söylemiştik, bu konu millete gidilecek deniyor ancak daha önce gidildi ve
onay almadı demiştik. Bu argüman doğru değil. Çünkü millet daha önce bunu onaylamadı. Ondan sonra sarı
zarf mı geldi, ne olduğunu bir türlü bilmiyoruz. Ahmet Bey’in bildiklerini bilmiyoruz. Ancak ne olduğunu bilmiyoruz. Bir sarı zarf gelmiş olabilir. Başka gizli görüşmeler olmuş olabilir. Ama bunu kimseyle paylaşmadı. ”

İlgili Haberler