MHP'de bir 'hayır' daha

MHP'de bir 'hayır' daha
AKP, Bahçeli el sıkışması ile Meclisten geçen ve referandum sürecine giren başkanlık için MHP tabanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Nevşehir'in Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy da referandumda başkanlığa karşı 'hayır' diyeceğini açıkladı.

Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, "Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanımızın yapmış olduğu toplantıya katıldık. Genel Başkanımızın konuşmaları bittikten sonra biz MHP'li ilçe ve belde belediye başkanları olarak Genel Başkanımızı ziyaret ettik.

Ben orada partim ile ilgili tereddütlerimi ilettim.Benim bildiğim doğru ne ise ben onu yaparım. Benim bildiğim doğru derken demokrasinin normali ne ise hukukun normali ne ise ben onu söylerim.

Şimdi ben açık ve net söylüyorum. Şu gelen Cumhurbaşkanlığı sistemine ben karşıyım. Niye karşıyım.

Bu Sayın Cumhurbaşkanımız ile ilgili olarak bir sorun olarak demiyorum. Çünkü yarın bir başkası olur diğer gün bir başkası olur. Orasını ben bilemem ama şuanda Cumhurbaşkanı hem atama yapıyor hem atadığı adamı geri alıyor. Belki adamı atayabilirsin ama demokrasilerde geri alma senin elinde olmamalı. Yani daha önce Ahmet Davutoğlu'nu atıyor sonra geri görevden alıyor. Şimdi kuvvetler ayrımı diye bir ilke yok. Kim denetleyecek Cumhurbaşkanını. Efendim beşte üç çoğunluk ile denetlersiniz. Beşte üç çoğunluk nereye gidiyor. Vekil sayısı 550'den 600'e gidiyor. 360 vekili bulacaksınız ve ondan sonra Cumhurbaşkanını yargılayacaksınız. Ben şunu açık ve net söylüyorum. Bugün bu Cumhurbaşkanlığı sistemine evet diyenler açık söyleyeyim AK Partililer bu yasayı yarın değiştirmek için çırpınacaklar. Ama değiştirmeye güçleri yetmeyecek.

O zaman böyle bir MHP bulurlar mı bilmiyorum ama gerçekten bu ülke için sıkıntı. 1876 anayasasına gidiyoruz. Ama geri kalanı halkın takdiri. Akşamları anketlere bakıyoruz genel çoğunluk yeni anayasa konusunda teveccüh görmeyecek diyorlar. Ama görür ama görmez bunu bilemiyoruz." şeklinde konuştu.

GÖREVDEN ALINACAK MI?

Öte yandan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy görevden alınacağı söylentileri üzerine Nevşehir MHP İl Başkanı İlhan Kaya açıklamalarda bulunmuş "Nevşehir MHP İl Başkanlığı olarak tüm belediyelerimizin çalışmalarını çok yakından takip ediyoruz. Biz parti olarak Belediyelerimizi takip etmeye mecburuz, Kesinlikle Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi bey noktasında hiçbir sıkıntımız yoktur.

Zaten Gülşehir Belediyesi Başkanı Vahdi Arısoy seçilmiş bir insandır bizim görevden alma hukuki bir yetkimiz yoktur. O konuda bende öyle duyumlar aldım bu kesinlikle gerçek değildir. Partiden ihraç edileceğide söz konusu değildir. Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy çok önemli bir çalışmalar içinde Nevşehir ilçelerinde Gülşehirde çok büyük farklar başkanımız Vahdi Arısoy çok iyi çalışmaktadır. Bizde her daim yanındayız. Gülşehir ilçesi için güzel günler çok yakın" demişti.

İlgili Haberler