MHP’li vekilden ekonomiye eleştiri: Millet geçinemiyor, faizler yüzde 40’ı buldu

MHP’li vekilden ekonomiye eleştiri: Millet geçinemiyor, faizler yüzde 40’ı buldu
“Kredi almak için Koç ya da Sabancı olmanız lazım” diyen MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, “AKP’nin adaylarını uyarıyorum. Milletin derdi seçim değil, geçim. Faizler yüzde 40’ı buldu” ifadelerini kullandı.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ünye Sanayi ve Ticaret Odası ziyaretinde çarpıcı açılamalar yaptı.İnsanların seçim değil geçim derdinde olduğunu söyleyen Enginyurt, Cumhur İttifakındaki ortakları AKP’nin adaylarını uyardı ve şunları söyledi: “AKP’nin Ünye adaylarına uyarımı yapıyorum. Milletin derdi seçim değil, milletin derdi geçim, milletin derdi iş, aş, ekmek. Faizler yüzde 40’ı buldu. Bankalar KGF (kredi Garanti Fonu) vereceğini söylüyor ama KGF’yi almak için Koç ya da Sabancı olmak gerekiyor. Esnaf kredilerini almak için ya araba ya da evinizi ipotek vermeniz gerekiyor. En az 2 tane devlet memuru kefili istiyorlar. Yani bankalar esnafa iş adamına kredi vermemek için adeta duvar örüyor, bu da her geçen gün ticareti kısırlaştırıyor.”

“ÜNYE KÜLTÜR SARAYI YAPILMAYACAK…”

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yapılması gereken organize sanayi bölgesi için, devlet kurumlarından gerekli yatırımları alamaz hale geldiklerini de söyledi. İnşaat aşamasında olan, ancak yapımına başlanamayan Ünye Kültür Sarayı için de Meclis’te çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Cemal Enginyurt, “Ünye Kültür Sarayı’nın ihalesi bitmiş, kabulü yapılmış her şey tamam. Ünye’nim bu kültür sarayına ihtiyacı var ama maalesef başlamıyor. Kültür ve Turizm Bakanı’na sorduğumda diyor ki, ‘Yüzde 70’in üzerinde olanları bitirmeye çalışıyorum. Orayı yapmayacağız.’ Ben buna tepki gösteriyorum. Kültür Bakanı mecburen bu sefer ‘ilgileneceğiz efendim’ diyor. Ama Ünyeli siyasetçilerimiz var, AKP’den seçilmiş vekillerimiz var. Birinin Ünyeli olması gerekmiyor. Ordu milletvekili demek, Ordu’nun tamamının vekili demek. Maalesef bu konuda destek bulamıyoruz.” dedi.