Mikrosoft’tan ilginç adım: Netflix satın mı alınıyor

Mikrosoft’tan ilginç adım: Netflix satın mı alınıyor
Netflix yılın başında aboneliklere yapmış olduğu zam sebebiyle kaybettiği abonelerini geri kazanmak amacıyla reklamlı ve uygun fiyatlı bir paket oluşturduğunu açıklamıştı. Ancak kullanıcı sayından çok bir değişiklik olmayınca devreye Mikrosoft girdi. İddialara göre Mikrosoft, Netflix'i almak istiyor.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; kullanıcı sayısında düşüş yaşayan Netflix, bu süreçte pek çok önlem almaya çalıştı. Bu önlemler arasında Microsoft ile antlaşma yapması da yer aldı. Bir zamanlar pek çok şirketi geride bırakan dizi film izleme platformu, Microsft ile ortaklık kurarak boşluklarını toparlamak istedi.

İlk olarak Netflix daha uygun fiyatlı ve reklamlı paketler sunarak kullanıcı sayısını artırmayı amaçlamıştı. Bu projesi için ise Microsoft ile ortaklığa başladı. Bu durum, bazı analistlere göre fazlasıyla dikkat çekti.

Needham analisti Laura Martin‘e göre bu ortaklık, ileride daha büyük bir antlaşmaya yol açabilir. Dolayısıyla, iki şirketin iyi ilişki ile başlayan ortaklığının ileride bir satın alma durumu için kapı açabileceği anlamına geliyor.

Aynı zamanda analist Laura Martin, birçok teknoloji devinin kendi akış hizmetlerine sahip olduğu göz önüne alındığında Netflix’in 100 milyar dolardan aşağı satın alınamayacağını da söyledi. Bu satın alma gücü ise her şirkette olmadığı için analist, Microsoft’un destekleyebileceğini öne sürüyor.

Bununla birlikte Needham analisti ortaklıkla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Netflix bir çıkış yolu arıyor olabilir. (…) Netflix, Microsoft’un Activision’ı satın almasını sindirdikten sonra dönüşüm geçireceği ve bir sonraki aşamada Netflix’i satın alacağı umuduyla Microsoft’a yaklaşmaya çalışıyor.”

İlgili Haberler