Miktarı fazla buldu! Hamza Hamzaoğlu 10 bin liraya itiraz etti

Miktarı fazla buldu! Hamza Hamzaoğlu 10 bin liraya itiraz etti
Ünlü teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na evlilik dışı ilişkilerinden olan 9 yaşındaki çocuğuna babalık yapmadığı iddiasıyla nafaka davası açan ve aylık 10 bin lira nafaka kazanan Sinem Yanmaz’ın davasını İstinaf bozdu. Yerel mahkemenin hükmettiği nafaka miktarını fazla bularak karara itiraz eden Hamza Hamzaoğlu’nun talebini kabul eden İstinaf Mahkemesi, 10 bin liralık nafakayı 6 bin liraya düşürdü.

Tolga ATAR/ ÖZEL HABER

İstanbul Aile Mahkemesi’ne üç yıl önce dava açan Sinem Yanmaz, çocuğun babasının Hamza Hamzaoğlu olduğunu belirterek çocuğu için aylık 30 bin lira istemişti.

10 BİN LİRA NAFAKA

Yanmaz, Hamzaoğlu’nun babalık görevini yerine getirmediğini ve çocuğuyla ilgilenmediğini öne sürmüştü. İddiaların asılsız olduğunu ve babalık görevini yerine getirdiğini belirten Hamza Hamzaoğlu ise karşı dava açarak, çocuğunu nüfusuna geçirdiğini ve şahsi ilişki kurulmasını talep etmişti. 

Yaklaşık iki yıl süren davada mahkeme geçen yıl kararını açıklamış ve Sinem Yanmaz’ı haklı bulmuştu. Mahkeme, Hamzaoğlu’nun oğluna aylık 10 bin lira nafaka ödemesine karar vermişti. Mahkeme ayrıca Hamzaoğlu ile çocuğu arasında haftanın belirli günlerinde şahsi ilişki kurulmasına karar vermişti.

HAMZAOĞLU İTİRAZ ETTİ 

Mahkemenin hükmettiği 10 bin liralık nafaka miktarına Sinem Yanmaz ile Hamza Hamzaoğlu itiraz ederek İstinaf Mahkemesi'ne taşıdı.

ÇOCUKLAR ARASI AYRIMCILIK

Sinem Yanmaz, kendi çocuğu ile Hamza Hamzaoğlu’nun diğer çocuklarına sunulan yaşam standartları arasında ayrımcılık olduğunu belirtti.

Hükmedilen 10 bin liralık nafaka miktarının az olduğunu itiraz dilekçesinde anlatan Yanmaz, çocuğunun dikkat dağınıklığı sebebiyle tedavi gördüğünü, kararın kaldırılarak talepleri gibi 30 bin lira nafaka ödenmesini istedi.

6 BİN LİRAYA DÜŞTÜ

Hamza Hamzaoğlu ise 10 bin liralık nafakayı fazla bularak kararın kaldırılmasını ve çocuğun ihtiyaçları doğrultusunda makul miktarda nafakaya hükmedilmesini istedi. Her iki tarafın da itiraz talebini değerlendiren İstinaf Mahkemesi, Hamza Hamzaoğlu’nun itirazını kabul ederek, mahkemenin hükmettiği aylık 10 bin liralık iştirak nafakasının 6 bin liraya düşürülmesine karar verdi.

Gerekçeli kararında, “Tarafların dosyaya yansıyan sosyo-ekonomik durumları, çocuğun yaşına uyumlu ihtiyaç düzeyi, günün ekonomik koşulları, paranın alım gücü, Hamza Hamzaoğlu’nun gelirine oranla hakkaniyet ilkesi dikkate alındığında çocuk yararına takdir edilen nafaka miktarı çoktur. Bu nedenle çocuk yararına 6 bin lira tedbir nafakasına hükmolunmasına karar verilmiştir” denildi.

FUTBOL KULÜPLERİNDEN MİLYONLAR KAZANIYOR

Sinem Yanmaz, avukatı Özkan Karadöl aracılığıyla İstinaf Mahkemesi'nin bu kararına itiraz etti.

Hamza Hamzaoğlu’nun çalıştığı futbol kulüplerinden milyonlar kazandığını itiraz dilekçesinde belirten avukat Özkan Karadöl, “Hamza Hamzaoğlu’nun malvarlığı, futbol kulüpleri ve futbol federasyonlarından almış olduğu kazançların dikkate alınarak ona göre nafaka miktarının belirlenmesi hukuka, hakkaniyete ve vicdana daha uygun olacaktır.

Hamzaoğlu’nun diğer çocukları İstanbul gibi büyük bir şehirde yüksek gelire sahip bir şekilde hayatlarına devam etmekte iken, Sinem Yanmaz’ın çocuğu ise Kuşadası’nda yaşamaktadır. Onun da diğer kardeşleri gibi İstanbul’da yüksek bir yaşam standardı yaşaması gerekirken nafaka miktarının 10 bin liradan 6 bin liraya düşürülmesi hakkaniyete aykırıdır.

Sinem Yanmaz’ın çocuğuna bakacak kimsesi olmadığı için çalışamamaktadır. Tüm dünyanın maddi ve manevi olarak zor bir dönem geçirmesine sebebiyet veren Covid-19 nedeniyle yaşam ve eğitim masrafları daha da artmıştır. Buna rağmen nafakanın düşürülmesi haksızdır. Sinem Yanmaz’ın ekonomik olarak daha da fakirleştiği bir dönemde Hamza Hamzaoğlu ekonomik olarak daha da güçlenmektedir. Kararın bozulmasını ve talebimiz gibi aylık 30 bin lira nafaka ödenmesini istiyoruz”  dedi.

 

İlgili Haberler