Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimle ilgili yeni planı açıkladı. Bütün öğretmenleri ve öğrencileri ilgilendiriyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimle ilgili yeni planı açıkladı. Bütün öğretmenleri ve öğrencileri ilgilendiriyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün başlayacak bir haftalık ara tatil sonrasındaki süreçte yüz yüze eğitimin tüm kademelerde başlamasını amaçladıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Okulların bugün bir haftalık ara tatile gireceğini hatırlatan Selçuk, tatil sonrasında ise yüz yüze eğitimin tüm kademelerde başlamasını amaçladıklarını söyledi.

Bakan Selçuk’un Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Bugün ara tatil başlıyor. Tatilden sonraki süreçte hepimiz, yani tüm kademelerdeki öğrenciler ve tüm öğretmenler, okullarımıza dönmek temennisindeyiz. Bunun için herkesin desteği gerekiyor. Öyleyse başlığı açıyorum: #maskenitakçünkü öğrencilerimizin buna ihtiyacı var.”

ziyaa-001.jpg

Bakanlık tarafından yeni eğitim öğretim dönemi, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı.

Birinci aşamada, ana sınıfları ve ilkokul birinci sınıflar için 21 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitimin ardından, ikinci aşamada, 12 Ekim'den itibaren ilkokullar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ile özel gereksinimli çocuklar; üçüncü aşamada ise 2 Kasım Pazartesi itibarıyla ortaokul 5. ve lise 9. sınıflarda yüz yüze eğitime geçilmişti.