Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir tepki de Eğitim-İş'ten

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir tepki de Eğitim-İş'ten
AKP'nin 6. olağan kongresi için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm okullara mail yollayarak katılım sağlamaları talimatının verilmesine tepkiler sürüyor.

Evren Demirdaş / Elazığ

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir tepkide Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası(Eğitim-İş) tarafından geldi.

Eğitim-İş Şube Başkanı Hüseyin Selçuk, “Milli Eğitim Müdürlüğünün görevi Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkaracak ilimi ve feni bilen öğrenciler yetişmesini sağlamaktır” diyerek tepki gösterdi.

Selçuk açıklamasına şöyle devam etti: “Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaöğretim şubesinin okullara gönderdiği yazıyı üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bir siyasi partinin kongresine idareciler, öğretmen ve öğrencilerin çağrılması Milli Eğitim Müdürlüğünün görevi değildir bu durumu şiddetle kınıyorum. Milli Eğitim Müdürlüğünün görevi Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkaracak ilimi ve feni bilen öğrenciler yetişmesini sağlamaktır. Cumhurbaşkanın ilimizde katılacağı resmi bir açılışa katılım olması normaldir. Ancak siyasi bir parti kongresi olması nedeniyle yapılan uygulamayı doğru bulmuyoruz.”